Blogolj!

Miért akarják a nők a focit is elvenni a férfiaktól?

Kecskés István

Hála istennek ma már akkora a női és a férfi egyenjogúság, hogy a fal adja a másikat. Sőt! Kicsit minket férfiakat kezdenek elnyomni.

Nem a világ legfontosabb dolga, hogy ki vezeti a Liverpool–Chelsea Szuperkupa-döntőt, de azért álljon már meg a menet! Miért Stéphanie Frappart kisasszony lesz a bírója a BL-győztes és az EL-nyertes találkozójának? Miért kell ide is betolni egy nőt? Nem lehetne, hogy a futball, a férfi futball a mi játékunk marad? Nincs már férfi játékvezető?

Tudom, tudom… Már ökölben a feministák keze és már ássák is a síromat, de akkor is túlzásnak érzem ezt az egészet. Női meccset se nagyon vezetnek már férfiak. Azt a hölgyek megoldják egymás között. Emellett abban is biztos vagyok, hogy Stéphanie Frappart kisasszony kiválóan fújja majd a sípot, csak ez az egész döntés egy fricska a férfiaknak. A nők ezt is elveszik. Mondjuk azért, mert hagyjuk. Engedve az idióta lobbinak belemegyünk abba, hogy mi legyünk a gyengébb nem, még a futballban is. 

És ezzel az egésszel nem az a baj, hogy Stéphanie Frappart kisasszony tevékenységét nem lehet úgy kommentálni, mint mondjuk annak idején Puhl Sándorét – teszem hozzá, ez sem jó, hiszen a játékvezető működését minősíteni, egy normális szurkolónak kötelező. Stéphanie Frappart kisaszzonyt még a fenébe sem lehet elküldeni, mert mégiscsak nő. Na, de ha véletlenül mégis elszúr valamit, akkor csak bele kellene kiabálni az éjszakába a véleményünket. A baj az, hogy ez a mi pályánk, a férfiaké, de most erőszakkal betörnek ide is a nők. Sértődés ne essék, de Stéphanie Frappart kisasszony nem jobb játékvezető, mint Kassai Viktor, vagy éppen a holland Björn Kuipers. Kétségtelen tény: ők férfiak, vagyis jelenleg hátrányos helyzetűek ebben a tekintetben. 

Végül pedig legyünk igazi hímsoviniszta nőelnyomók: a Liverpool–Chelsea meccset egy férfinak kell vezetnie. Miért? CSAK! Ez olyan férfidolog. Ezt az egyet ne vegyék el tőlünk, ha már van igazán nőies súlyemelés, ökölvívás, jégkorong és még birkózás is. Ja meg női foci is van. Női bírókkal. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82439/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?