Blogolj!

Bővült a holland atléták droghálózata

Dorogi László

Sosem értettem igazán, hogy egy élsportoló hogyan képes eldobni magától azt a megbecsültséget és tiszteletet, amit státuszából adódóan kivívott egy olyan kapitális marhasággal mint a drogozás.

Fotó: criesite.nl

Vagy éppen a drogterjesztés. Mindezt azért írom le, mert kiderült: vélhetően egy ismert és sikeres holland rövidtávfutó az egyik letartóztatott fiatal férfi, akit a Sziget Fesztiválon kapcsoltak le a rendőrök drogdílerkedés miatt.

Százmilliót érő drogot találtak a Szigeten két hollandnál

Szép kis summát zsebelhetett volna be a két holland férfi, ha nem csap le rájuk a rendőrség. A drogkereskedők most megtalált autójában tizenhét kiló kábítószer volt, ami több mint százmillió forintot ér.

Az esetről a Blogstar is beszámolt: a sprinter egy társával érkezett Magyarországra bulizni, de ezt jókora haszon reményében tette meg. Augusztus hatodikán a sátrukban és a csomagmegőrző széfjükben csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm - előre porciózott - marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le. Sőt, a dílerek még árlistát is készítettek.

Hivatalosan egyébként még senki nem erősítette meg, hogy valóban a holland sprinter az egyik elkövető, de a Telegraaf információi szerint Roelf B. telefonja napok óta ki van kapcsolva, ráadásul a holland atlétikai szövetség is hallgat az ügyben, ami több mint gyanús. Az említett sportoló egyébként 2017-ben tűnt fel a holland élsportban, százméteres versenyszámban több nemzetközi versenyen is elindult, de részt vett az U23-as Európa-bajnokságon is.

Rájár a rúd mostanában a droggal furikázó holland futókra, július végén a szintén holland színekben versenyző futó Madiea Ghafoor bukott le 650 millió forintnak megfelelő mennyiségű kábítószerrel, amikor egy rutin ellenőrzésen esett át a holland-német határnál.

A vb helyett a dutyiba megy a holland atléta

Madiea Ghafoor szinte biztos résztvevőjének tűnt a szeptember végén kezdődő dohai atlétikai világbajnokságnak, de alaposan keresztbe tett saját magának. A pakisztáni születésű holland futónőt még június 18-án állították meg egy szimpla rutinellenőrzésre a holland-német határnál, ám talán még a rend éber őrei sem számítottak arra a brutális mennyiségű drogra, amit a sportoló járművében fedeztek fel.

Címkék: atlétika
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82420/pics/lead_800x600.jpg
atlétika
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?