Blogolj!

Kézilabda U17-es EB: MAGYARORSZÁG EURÓPA-BAJNOK!!!

Az U17-es női válogatott Svédország ellen nyert a döntőben 28–24-re!

A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel lett Európa-bajnok. A döntőig vezető sorozatban a svédek ellen is nyert már egyszer (26–24), vagyis esélyesként állhatott fel a fináléban.

A meccs elején sokat jelentett ifj. Kiss Szilárd csapatának, hogy a kapuban Zsigmond Panna több bravúrt is bemutatott. A válogatott az elejétől kezdve irányított és az első 30 perc után 13–9-re vezetett. 

A második félidő elején kicsit felzárkózott a svéd csapat, de 14–12 után ismét minden visszaállt a régi kerékvágásba és 21–13-ra ellépet a magyar együttes. Ezt követte egy újabb nehéz periódus, de Koronczai Petra góljaival és Zsigmond Panna nagy védéseivel végül hét perc szünet után ismét jöttek a magyar gólok és a 28–24-es siker. 

A második játékrész elején 14–12-re feljött az ellenfél, de utána több jó védekezésből megindulva 21–14-es előnyre tettünk szert. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, azonban a svédek Kajsa Lindberg Blohm és Kaja Stojilkovic góljaival egészen 21–19-re megközelítették a mieinket. Kiss Szilárdnak a harmadik időkérését is ki kellett használnia, de ami a fontosabb, hogy csapata megtörte hatperces gólcsendjét. Koronczai Petra fontos gólokat lőtt a hajrában, a mieink pedig végül 28–24-re nyertek.

A találkozó legjobbjának Zsigmond Pannát választották a szakértők. 

A női kézilabda utánpótlásunk eredményei: U17-es és U19-es Európa-bajnoki cím 2019-ben, U20-as világbajnoki cím 2018-ban. Egészen szépnek ígérkezik a jövő!

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82329/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-14 15:48:23
Az eredményhez én is szívből gratulálok, ugyanakkor fel kell hívnom a sportadók szerkesztőinek a figyelmét, hogy – az ő “jóvoltukból” – a kézilabdát imádó nézők jó része nem is tudott a meccs közvetítéséről.
Ugyanis egyetlen műsorújságban sem szerepelt a meccs közvetítési szándéka, és így az időpontja sem !!!!
Lehet, nem volt előre tervezve, de minden adón minden marhaságot fel tudnak tenni a futóhírekbe, ezeket a rendkívüli közvetítéseket miért nem lehet így – akár naponta többször is – megjelentetni ?!
Arra még külön felhívnám a T. szerkesztők figyelmét, hogy véletlenül se ismételjék meg a döntőt, mert esetleg még megnézné, aki a fentiek miatt nem láthatta !!!!!
Ugyanezt csinálták az U19-es női csapattal is !!!!
Ezek a fiatal csajok szívvel-lélekkel játszottak, küzdöttek, már csak ezért sem érdemelnek ilyen durva mellőzést !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?