Blogolj!

UEFA=MAFFIA – görögtüzekkel tiltakoztak a kispesti szurkolók

Dorogi László

Az UEFA dilettáns vezetői hiába harcolnak plakátokkal, hangzatos szlogenekkel és kisfilmekkel a rasszizmus és a kirekesztés ellen, ha a gyakorlatban tojnak rá. Márpedig tojnak.

Fotó: Facebook/Digi Sport

Görög tüzeket gyújtottak a Budapest Honvéd labdarúgó-csapatának szurkolói, amivel az európai szövetség botrányos döntése ellen tiltakoztak a Craiova-AEK Athén Európa-liga selejtező ideje alatt.

Undorító körülmények között ért véget múlt héten a Budapest Honvéd Európa-liga menetelése, ám erről legkevésbé a klub futballistái tehetnek. A papíron erősebb Craiova sem Győrben, sem Romániában nem bírt a magyar bajnokság negyedik helyezettjével, így a visszavágón következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, ami katasztrofális véget ért.

A craiovai vandálok a találkozó teljes egésze alatt magyar gyűlölő rigmusokkal "tüzelték" csapatukat, a hosszabbítás utolsó perceiben pedig hanggránáttal és öngyújtóval dobták meg a találkozó észak-ír játékvezetőjét. Normális körülmények között a találkozót azonnal le kellett volna fújni a meccset, 3-0-val a Honvédnak adni és rövidre zárni a botrányt, csakhogy ez nem történt meg, sőt, a kispestiek tizenegyesekkel ki is pottyantak. Hiába nyújtott be a magyar klub óvást a találkozó végkimenetelének megváltoztatása érdekében, ezt az európai szövetség illetékes szerve elutasította.

Felháborító: örülhetnek a „döglött magyarozó" románok

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Elutasították a Honvéd óvását, így a „döglött magyarozó" szurkolók örülhetnek, úgy tűnik a Craiova megy tovább az Európa-ligában. Az UEFA illetékesei úgy döntöttek, hogy a Craiova-Honvéd EL-selejtezőben semmi olyan nem történt, ami befolyásolta volna a találkozó későbbi végeredményét.

Az UEFA dilettáns vezetői hiába harcolnak plakátokkal, hangzatos szlogenekkel és kisfilmekkel a rasszizmus és a kirekesztés ellen, ha a gyakorlatban tojnak rá. Márpedig tojnak, hiszen a románok nagyon olcsón megúszták az incdidenst: 60 ezer eurót kellett befizetniük büntetés gyanánt a szövetség számlájára (ezt az összeget egy topligás futballista percek alatt röhögve keresi meg, de ne legyen kétségünk, egy Craiova szintű csapatot sem vág földhöz), továbbá három mérkőzés erejéig zárt kapus stadionban játszhatnak az európai futballszíntéren - nem is románok lennének, ha ezt nem próbálták meg volna kijátszani: csütörtökön 3000 ifi focistával töltötték meg valamelyest a lelátókat, kijátszva ezzel az UEFA szabályzat kiskapuját.

A Honvéd természetesen jogi úton tovább harcol az igazáért, a kispesti szurkolók pedig igen látványos módját választották a tiltakozásnak. A Craiova-AEK Athén találkozó ideje alatt a Szabadság-hídon gyújtottak görögtüzeket és feszítettek ki egy "UEFA=MAFFIA" feliratú molinót, ezzel is szembeszállva a botrányos döntéssel.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82281/pics/lead_800x600.jpg
Budapest Honvéd,Európa-liga,UEFA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?