Blogolj!

Öttusa: mindkét magyar váltó Európa-bajnoki bronzérmes!

Kálovics Tibor

A  Málits István, Bereczki Richárd és a Barta Luca, Réti Kamilla összeállítású magyar váltó egyaránt bronzérmet szerzett az Angliában rendezett öttusa Európa-bajnokságon. 

Fotó: facebook.com/hunpentathlon

Málits István és Bereczki Richárd kettőse jól kezdte a napot és a vívópáston 16 veresége mellett 24 győzelmet aratva rögtön a második helyre került. Az úszásban a mieink nyolcadikok lettek, majd a lovaglás során hetedikek és éppen a hetedik pozícióba estek vissza. A 2x800 méteres kombinált számot Bereczki kezdte, aki feljött a negyediknek, majd Málits az utolsó körben lefutotta orosz ellenfelét és megszületett a kontinensviadal első magyar érme.  

Az MTI-nek nyilatkozó Martinek János a férfiak szövetségi kapitánya összességében elégedett volt a teljesítménnyel, de kiemelte a lovaglásban elveszített pontokat: 

Nagyon jól és eredményesen vívott mindkét fiú, egyformán 12/8-cal zártak, önmagukhoz képest jó időt is úsztak. Ami viszont most sok volt, az a lovaglásban elveszített 28 pont. Emiatt visszacsúsztak, de aztán jól ment nekik a kombinált szám, és nem is hagyták a végére a döntést. Összességében nagyon jó versenyt hoztak össze, szép eredményt értek el a tizenegy csapatos mezőnyben.

Barta Luca és  Réti Kamilla  váltója ötödikként zárt úszásban majd 17-15-el zárta a vívást és ezzel feljött a harmadik helyre. Ezt a pozíciót a lovaglásban is megtartották két akadályhibájuk és az időtúllépés ellenére is és végül a kombinált számban sem tudták őket leszorítani a dobogó legalsó fokáról. 

Kállai Ákos  szintén elégedett volt az eredménnyel: 

Nekünk kicsit egyszerűbb dolgunk volt. Ugyanakkor nagyon sok hasznos tapasztalattal lettek gazdagabbak a lányok, amelyeknek a jövőben majd hasznát vehetik. Éles versenyhelyzetben, felnőtt Eb-n tapasztalatot gyűjteni mindig hasznos dolog, éremszerzéssel együtt extrán hasznos, a dobogóért pedig mindig meg kell küzdeni. 

- mondta el az MTI-nek a női válogatott szövetségi kapitánya. 

A Bath-ban rendezett Európa-bajnokságon tegnap a  Szabó Illés és Simon Sarolta összeállítású vegyes váltó 10. lett, miután vitatható módon kizárták őket az úszásból. Holnap a férfiak, pénteken a nők selejtezőjét rendezik, majd csütörtök-pénteken kerül sor a hagyományos versenyekre. Az egyéni verseny első nyolc helyezettje kvalifikálja magát a tokiói olimpiára. 

Végeredmények:

férfi váltó:

1. Nagy-Britannia (Oliver Murray, Myles Pillage) 1493 pont
2. Ukrajna (Vladiszlav Ridvanszkij, Andrij Fedecsko) 1489
3. Magyarország (Málits István, Bereczki Richárd) 1484 (úszás: 1:57.66 perc/315 pont, vívás: 24 győzelem/16 vereség/231 pont, lovaglás: 272 pont, lövészet-futás: 10:34.00 perc/666 pont)

női váltó
1. Oroszország (Jekatyerina Huraszkina, Anasztaszija Petrova) 1374 pont
2. Olaszország (Irene Prampolini, Beatrice Mercuri) 1366
3. Magyarország (Barta Luca, Réti Kamilla) 1363 (úszás: 2:11.47 perc/288 pont, vívás: 17 győzelem/15 vereség/216 pont, lovaglás: 281 pont, lövészet-futás: 12:02.00 perc/578)

Címkék: öttusa
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82225/pics/lead_800x600.jpg
öttusa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?