Blogolj!

A ZTE meg le van…

Kecskés István

Elmarad a Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzés a vendégek BL-menetelése (…) miatt. A ZTE meg le van ejtve… 

Furcsa ez… Éppen egy napja herélte ki újra a magyar futballt a Vaduz nevű liechtensteini csodacsapat azzal, hogy kivágta az Európa-ligából a Fehérvárt, de bebizonyosodik, hogy nem nagyon kell nekünk nemzetközi kupa, simán alkalmatlanok vagyunk erre az egészre itthon. Történt, hogy az NB I-be nyáron visszakerült Zalaegerszeg minden követ megmozgatott azért, hogy az első hazai mérkőzését a Ferencváros ellen játszhassa. Amikor utoljára voltam NB I-es sorsoláson, akkor ilyet még tilos volt kérni, de különböző cselekkel valahogy mindig kijött az első fordulóra a Siófok–FTC, a harmadikra meg a Siófok–Újpest. Most is sikerült a második kanyarra összerántani a Ferencváros zalai vendégjátékát. 

A ZTE-nél el is kezdtek készülni az NB I-es visszatérésre. Csinosították a stadiont, fényesítették az izzókat, talán még az öltözőket is kifestették. Nagy napot terveztek. A szurkolók is ugrottak az ötletért: szerdán kezdték el árulni a jegyeket és el is ment belőle vagy hatezer. 

Erre jön az FTC és halasztást kér, mert a BL-selejtezőben pályára kell lépnie a Dinamo Zagreb ellen. Hát oda ne csináljak már…!!! És akkor mi van?! Amúgy a zöld-fehérek most is pihennek, a nyitányon a DVSC-t fogadták volna, de sikerült összehozni, hogy a bajnoknak csak a harmadik fordulóban kezdődik a szezon. 

A ZTE meg le van… A klubot meg sem kérdezték, hogy mit akar, hogy áll ehhez az egészhez. Megküldte az MLSZ az egyoldalú határozatot, oszt viszlát. Nem lesz meccs és kuss! A jegyértékesítés leállt, a klubházban sem kell kapkodni a festéssel. 

Persze így is lesz első hazai mérkőzés az NB I-ben. A jelenlegi sorsolás szerint Augusztus 10. helyett augusztus 31-én. És elvileg nem a Ferencváros, hanem a Puskás Akadémia ellen. Majdnem mindegy. 

Persze, mindent értünk. Pihenni kell – valószínűleg Davide Lanzafame és társai kifejezetten azért kapják a fizetésüket, hogy ne futballozzanak. A Dinamo Zagreb augusztus 10-én szombaton az Osijek ellen lép pályára. Nem halaszt. Állítólag akkor sem fog, ha bejut a csoportkörbe. De tényleg! Mi lenne, ha az FTC felkerülne a főtáblára? Addig ugye lenne még két selejtező, aztán meg hat csoportmeccs. Az nyolc. Vagyis nyolc hétvégét kihagynának? Eszméletlen. 

 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81993/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?