Blogolj!

Hazaengedték Kenderesi Tamást Dél-Koreából

Dorogi László

A szexuális zaklatással vádolt magyar úszó pénzbüntetést kapott, várhatóan csütörtökön térhet haza a vizes világbajnokság helyszínéről.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya a kvangdzsui világbajnokságról hazatért magyar csapat sajtótájékoztatóján közölte, Kenderesi Tamást pénzbüntetés fejében kiengedik Dél-Koreából, nem kell ott töltenie a korábban megjelölt tíz napot.

Szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik el Kenderesit Dél-Koreából

A Reuters információi szerint olimpiai bronzérmes úszónkat vasárnap vette őrizetbe a helyi rendőrség, majd hallgatta ki Kvangdzsuban, a vizes világbajnokság helyszínén. A hírt a magyar úszócsapat egy képviselője megerősítette a hírügynökségnek. A 22 éves úszó állítólag egy szórakozóhelyen molesztált egy nőt, ezután vették őrizetbe, de kihallgatása után visszatérhetett a szállására.

Kenderesi Tamást helyi idő szerint szombat éjjel vették őrizetbe, miután egy szórakozóhelyen egy 18 éves helyi táncoslány azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őt. Kenderesi elismerte, hogy hozzáért a lány fenekéhez, de a szexuális zaklatás vádját visszautasította.

Sós Csaba, a hvg.hu-nak elmondta, ő személyesen nem látta a felvételt, amely rögzítette az incidenst, az pedig már a Magyar Úszó Szövetség elnökének a hatásköre, hogy a hazai szövetség milyen fegyelmi megrovásban részesíti Kenderesit.

"Én ilyenkor mindig csak a gyerekért aggódom. Azzal is felhívtak, hogy kórházba került, de kiderült, hogy nem igaz. Ilyenkor nem jó, hogy mindenki össze-vissza beszél. Ha valóban vétkes volt, akkor fegyelmi eljárás fog indulni ellene, ebben egészen biztos vagyok, hogy ennek mi lesz a következménye, az már a bizottságon fog múlni"

- mondta a szövetségi kapitány.

Kenderesi Tamásra lecsap a képmutatás

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás egy helyi diszkóban rácsapott egy dél-koreai táncos fenekére. Kovács József gyári munkás és még 1000 más férfi szombat éjszaka a művházban megpaskolta Kiss Ilnoka és még 1000 más nő hátsóját. Az egyikből ügy lett.

Az esetről a szórakozóhely biztonsági kamerája készített felvételt, ami teljesen alátámasztotta azt, amit Kenderesi vallott az ügyről.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81876/pics/lead_800x600.jpg
Kenderesi Tamás,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?