Blogolj!

Szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik el Kenderesit Dél-Koreából

Dorogi László

A Reuters információi szerint olimpiai bronzérmes úszónkat vasárnap vette őrizetbe a helyi rendőrség, majd hallgatta ki Kvangdzsuban, a vizes világbajnokság helyszínén.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A hírt a magyar úszócsapat egy képviselője megerősítette a hírügynökségnek. A 22 éves úszó állítólag egy szórakozóhelyen molesztált egy nőt, ezután vették őrizetbe, de kihallgatása után visszatérhetett a szállására. Kenderesi tagadta a vádakat, de a vizsgálat miatt legalább 10 napig nem hagyhatja el az ázsiai országot.

A Magyar Úszó Szövetség közleményében jelezte, a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövetnek annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

Mint írják, a vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer Kenderesi vétsége, abban az esetben a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél továbbá mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak - írták közleményükben.

Kenderesi Tamás a kvangdzsui úszó-világbajnokságon nyolcadik helyen zárt 200 méter pillangón.

Frissítés:

Kenderesi Tamás maga is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Az úszó azt írta, szombat éjszaka egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé tartva ért hozzá egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez.

"Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig"

- írta közleményében az úszó.

"A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.

A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom"

- tette hozzá Kenderesi.

A Reuters úgy tudja, a rendőrséget egy 18 éves lány hívta ki szexuális zaklatás miatt.

Címkék: úszás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81796/pics/lead_800x600.jpg
úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?