Blogolj!

A vb helyett a dutyiba megy a holland atléta

Dorogi László

Madiea Ghafoor szinte biztos résztvevőjének tűnt a szeptember végén kezdődő dohai atlétikai világbajnokságnak, de alaposan keresztbe tett saját magának.

Fotó: Vaaju

A pakisztáni születésű holland futónőt még június 18-án állították meg egy szimpla rutinellenőrzésre a holland-német határnál, ám talán még a rend éber őrei sem számítottak arra a brutális mennyiségű drogra, amit a sportoló járművében fedeztek fel. Ghafoor többek között metamfetamint és ecstasyt szállítmányozott volna át Németországba apró alufólia csomagokba rejtve, szétszórva az autójában, a kábítószer összértéke nagyjából kétmillió eurónak, azaz 650 millió forintnak felelt meg.

A sztoriról szombaton számolt be az inidetheames.biz portál, de Ghafoor nagyon igyekezett titokban tartani a csempészkedést, mert letartóztatásáról még a szülei sem tudtak. A futónő június 15-én állt utoljára rajthoz versenyen, szüleinek azt mondta, azóta személyes okokból nem versenyzett. Na, végül is neki legyen mondva, ez is egy személyes jellegű ügy...

Ghafoor egyébként havonta 743 ezer forintnak megfelelő összeget tesz zsebre a holland atlétikai szövetség kasszájából, ez vélhetően rövid időn belül meg fog változni. A sportoló - aki tagja volt a riói olimpián 4x400 méteres holland rekordot futó és olimpiai 12. váltónak - korábban teljesítette a világbajnoki szintet, de a világ nyolcadik csodája lenne, ha ott lenne a szeptember 28-án kezdődő dohai világbajnokságon.

Címkék: atlétika
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81790/pics/lead_800x600.jpg
atlétika
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?