Blogolj!

Megható gesztussal üzentek versenytársai a leukémiás úszónak

Dorogi László

Tavaly a japán Rikako Ikee úszta a világ legjobb idejét női 100 méter pillangón, mégsem lehet most ott Kvandzsuban a világbajnokságon. Az év elején ugyanis kiderült, súlyos betegséggel küzd.

Fotó: Swimming World Magazine

Miközben az egész világ Milák Kristóf elképesztő 200 pillangós világrekordján ámult, történt néhány meglepetés a szerdai úszó döntőkben a kvangdzsui vizes világbajnokságon. A 2013 óta veretlen svéd úszófenomént, Sarah Sjoströmöt például megverték 100 méter pillangón - ez majdnem akkora meglepetés, mint az, hogy Katie Ledecky kikapott 400 gyorson -, de akár a kanadai Maggie MacNeil helyett Rikako Ikee is lehetett volna a legyőzője. A japán lány viszont nem utazhatott el Dél-Koreába.

Januárban derült ki, hogy a mindössze 19 éves Ikee leukémiával küzd, ezért az egész szezont kihagyja a gyógyulás érdekében, mi pedig csak azt kívánhatjuk innen a messzi távolból, hogy sikerüljön legyőznie a gyilkos kórt. A szám utáni eredményhirdetésen aztán MacNeil, Sjoström és a bronzérmet szerző Emme McKeon is pontosan így cselekedett, a tenyerükre írt üzenettel kívántak jobbulást a japán úszónőnek, egyúttal megerősítették hitében, hogy soha ne adja fel a küzdelmet.

Erről kell szólnia a sportnak és nem az olyan balhés doppingügyekről, mint amilyen a kínai Szuné.

Címkék: úszás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81708/pics/lead_800x600.jpg
úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?