Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

BREAKING: Kapás Boglárka világbajnok!

Kálovics Tibor

Kapás Boglárka 2:06.78-as időeredménnyel megnyerte a 200 méteres női pillangóúszást a Dél-Koreában rendezett világbajnokságon.

Fotó: MTI

Kapás Boglárka a szerdai elődöntőben futamgyőztesként, összesítésben harmadikként jutott döntőbe, míg Szilágyi Liliána a negyedik legjobb időt úszta, így mindkét magyar éremesélyesként várhatta a 200 méteres pillangóúszás döntőjét. 

Kapás hasonlóan a középdöntőhöz a nyolcadik helyen zárta az első hosszt, de még féltávnál is az utolsó helyen haladt. A táv Európa-bajnoka azonban ezután megnyitotta a hosszú hajrát. 150-nél már a negyedik helyen tempózott, majd az utolsó métereken óriási erőket mozgósított. Végül lehajrázta a két amerikait Hall Flickingert és Katie Drabot-t és így megszerezte élete első világbajnoki címét. 

A döntő másik magyar résztvevője, Szilágyi Liliána kiegyenlített teljesítménnyel a hatodik helyet szerezte meg.

"Minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Tudtam, hogy körülbelül egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lányhoz képest, hogy esélyem legyen megfogni őt. A harmadik ötvenen éreztem, hogy közelítek hozzá. Az utolsó huszonötnél, ő lassult, vagy én gyorsultam, nem is tudom, de láttam, hogy lehet esélyem egy jó célbaérkezéssel, ami végre sikerült is"

- nyilatkozta meghatódottan Kapás a finálé után.

"Ez az idő még tényleg nagyon lassú, de itt most versenyezni kellett, ennél több van bennem, mert keményen dolgoztam. Azért nyertem, akárcsak az Európa-bajnokságon, mert én akartam a legjobban. Ezen kívül megint csak az történt, hogy engem figyeltek, s nem mentem eszméletlen jó időt, de a többiek nagyon elmaradtak attól, amit tudnak"

- tette hozzá a friss világbajnok sportoló, aki az év elején döntötte el végleg, hogy a gyorsúszó számok helyett inkább a pillangóra koncentrál.

"Ez már az év elején eldőlt, jó fél éve úgy vagyok ezzel, bár nehéz volt beismernem, hogy én igazából már nem akarok gyorsúszó lenni. A versenyeken a pillangóhoz úgy álltam oda, hogy szeretnék a leggyorsabban úszni, míg a gyorshoz inkább odaállítottak és azt is le kellett úsznom. Nagy különbség van a kettő között hozzáállásban, és ezáltal a végeredményben is"

- mondta Kapás, aki nagyon szeretne érmet szerezni jövőre a tokiói olimpián is.

"Sok mindenben szeretnék még fejlődni, és ott biztosan nem lehet majd 2:06-os idővel nyerni".

Végeredmény:

1. Kapás Boglárka (Magyarország) 2:06.78
2. Hall Flickinger (Egyesült Államok) 2:06.95
3. Katie Drabot (amerikai) 2:07.04
4. Franziska Hentke (német) 2:07.30
5. Alys Thomas (brit) 2:07.48
6. Szilágyi Liliána (Magyarország) 2:07.68
7. Szvetlana Csimrova (orosz) 2:08.70
8. Laura Stephens (brit) 2:09.35 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81716/pics/lead_800x600.jpg
Kapás Boglárka,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?