Blogolj!

Az amerikai úszólegenda is fejet hajtott Milákcsúcs előtt

Dorogi László

Milák Kristóf szerdán megdöntötte a megdönthetetlennek hitt világcsúcsot 200 pillangón a kvangdzsui úszó-világbajnokságon. Az eddigi csúcstartó Michael Phelps is gratulált a magyar versenyzőnek.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Milák Kristóf félelmetes úszással nyerte meg szerdán a kvangdzsui vizes világbajnokságon a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét, átadva a múltnak Michael Phelps 1:51,51-es világcsúcsát. Milák majd nyolc tizeddel döntötte meg a Phelps által a római világbajnokságon úszott rekordot, ami azért is nagy szó, mert azon a versenyen az úszók jelentős része a sokat kritizált cápadresszben versenyzett, amelynek segítségével olyan eredményeket értek el, mint korábban soha.

Úszás: óriási világrekorddal lett világbajnok Milák Kristóf!

Milák Kristóf óriási 1:50,73-as világrekorddal nyerte meg a 200 méteres pillangóúszás döntőjét a dél-koreai világbajnokságon. Milák Kristóf a 200 pillangó világranglista-vezetőjeként érkezett Dél-Koreába. A magyar úszó Európa-bajnokhoz méltó módon elsőként jutott tovább az előfutamokból és a középdöntőből is. A második úszása során majdnem két testhossznyi különbséggel utasította maga mögé az olimpiai bajnok Chad Le Clos-t.

"Kissé frusztráló megélni, hogy elesett ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hiszen láttam, hogy csinálta"

- nyilatkozta a huszonháromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis Michael Phelps Milák Kristóf fantasztikus teljesítményéről.

"Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze az elejétől a végéig. Megemelem a kalapom Kristóf előtt, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki rájött, hogyan lehet megcsinálni, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot"

- mondta Phelps a The New York Times-nak.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81719/pics/lead_800x600.jpg
Milák Kristóf,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?