Blogolj!

Zokniban nyerte meg a félmaratont a vanuatui futónő

Dorogi László

Futni nem mindenki szeret, sokan unalmas és monoton sportnak tartják, pedig ha van mozgásforma, amihez aztán tényleg nem kell semmilyen speciális felszerelés, az pont ez. Elég egy futónadrág, egy póló, egy cipő és már éghet is a zsír.

Fotó: Inside The Games

Akadnak persze olyanok, akiknek még cipő sem kell ahhoz, hogy sokat fussanak, ilyen például Margaret Kuras is. Az Inside The Games számolt be arról, hogy a vanuatui származású hölgy bizony lábbeli nélkül, zokniban vágott neki a félmaratoni távnak a szamoai csendes-óceáni játékokon.

Sőt, nemcsak hogy egy zokniban küzdötte le a kicsivel több mint 21 kilométeres távot, tette mindezt 29 perc 55 másodperces menetidővel. Természetesen megkérdezték Margaretet a futás után, hogy miért nem vett fel egy cipőt, de megnyugtatott mindenkit, ő maga döntött úgy, hogy így tesz.

"Korábban soha nem futottam cipőben, amikor felpróbáltam, kényelmetlennek találtam és nem akartam abban futni a játékokon. Egyszerűen nehéznek éreztem benne a lábamat, nem szerettem"

- nyilatkozta a futónő.

Ja, és ha nem mondtuk volna, meg is nyerte a félmaratoni távot, amivel már második érmét szerezte meg a játékokon, ugyanis tízezer méteren korábban ezüstérmet nyert. Ezek után keressen bárki kifogásokat egy könnyed Margit-szigeti kocogás ellen.

Címkék: futás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/81684/pics/lead_800x600.jpeg
futás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?