Blogolj!

Női junior kézilabda Eb: pokoli izgalmak után döntős a magyar csapat

Dorogi László

Golovin Vlagyimir együttese az első félidőben már nyolc góllal is vezetett Oroszország ellen, a végén mégis fordítania kellett a győzelemért.

Fotó: Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

A magyar női junior kézilabda-válogatott úgy várhatta a győri Európa-bajnokság első elődöntőjét, hogy eddig minden mérkőzését kivétel nélkül megnyerte és azzal az Oroszországgal mérkőzött meg, amely csak egyetlen vereséget szenvedett el a tornán, a szintén elődöntős Hollandiától.

Golovin Vlagyimir csapata pontosan úgy kezdte a találkozót, ahogy egy ilyen találkozót kezdeni kell, az ötödik percre már 4-1-es előnyt épített ki, majd a félidő végéig folyamatosan növelni tudta előnyét. Gyakorlatilag a játék minden elemében az orosz fölé nőtt a magyar csapat, a szünetre pedig 19-12-es előnnyel vonulhatott - szinte elképzelhetetlen volt ekkor, hogy bármilyen izgalmak jöhetnek.

A második félidőt viszont borzasztóan kezdte a magyar válogatott, hosszú percekig nem tudta bevenni a feltámadó orosz kapus ketrecét, az oroszok pedig bő negyed óra alatt ledolgozták hátrányukat, sőt, az 52. percben a mérkőzésen először a vezetést is megszerezték.

A holtponton Vámos Petra egyéni villanásai billentették át a magyar csapatot, Herczeg Lili pedig a hajrában ismét bravúrokat tudott bemutatni, így bár sokkal nagyobb izgalmak közepette, de a magyar válogatott végül kiharcolta a fináléba jutást, ahol a Hollandia-Norvégia párharc győztesével találkozik.

Női junior kézilabda Európa-bajnokság, elődöntő

Magyarország-Oroszország 29-27 (19-12)
Győr, játékvezetők: Jelena, Andjelina.
Magyarország: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 2, Arany 2, Bánfai 3, Kácsor 6, Kellermann, Kuczora 2 (1), Pál 4 (4), Schatzl 4, Simon 1, Stranigg 1, Szilovics, Tóth 1, Vámos 3, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir.
Oroszország: Kolesnikova, Vereshchak, Karabutova (kapusok), Goriacheva 1, Izmailova, Kirdiasheva 1 (1), Krakhmaleva, Lebedeva, Levchina 1, Maslova 7, Mikhaylichenko 8, Sidnina 4, Sinelnikova 2, Skivko 1, Sobkalo, Turusina 2 (1). Edző: Sidoricheva Liubov.
Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2.

Később:

20.30 Hollandia-Norvégia

A vasárnapi program:

15.00 a 3. helyért
17.30 döntő

Címkék: kézilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/76144/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?