Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Nemzetközi kupák: minden sikernek örülni kell

Kecskés István

Nagyon szokatlan: minden magyar csapat túlélte az első kört a nemzetközi kupák selejtezőjében. Ennek örülni kell és bízni benne, hogy mostantól csodák is jönnek.

Fotó: MTI

Ráadásul a magyar gárdák veretlenül hozták le a meccseiket. Nyolc találkozón született öt győzelem és három döntetlen. Ez ugye nemcsak azért fontos, mert jól néz ki, hanem azért is, mert a következő évek sorsolását alaposan befolyásolhatja. De most hagyjuk a matekot – az UEFA illetékesein kívül úgysem tudja senki kiszámolni, hogy mi mennyit ér –, nézzük inkább a közeljövőt. 

A Ferencvárosra a máltai FC Valletta vár. Sértődés ne essék, de ezen az ellenfélen lépjünk túl egy könnyed mozdulattal, mert a zöld-fehéreknek is ezt kell tenniük, és fókuszáljunk arra, amit utána jöhet. A lista elég jó: Ajax, Celtic, Koppenhága, Dinamo Zagreb, BATE Boriszov, APOEL. Mondjuk ki nyugodtan, hogy ebből a csoportból egyik se lenne jó, de nincs más választás. Az Ajax tavasszal menetelt a BL-ben, a Celtic sem gyenge és nyilván a dán, valamint a horvát bajnok is erős csapat. A BATE nyerni jár Magyarországra – erről tudnának mesélni Debrecenben és Fehérváron is –, míg az APOEL-ről is sejtjük, hogy tud bajt csinálni.

A helyzet nem jó… 

Az Európa-ligában nem látunk ilyen messzire előre, de azért azt előlegezzük meg, hogy a Fehérvár átlép a Vaduzon. A liechtensteini csapat egyszer megtréfálta az Újpestet – 2006-ban 0–4 volt az eredmény a Szusza Ferenc Stadionban –, de ebben a sztoriban ennyi volt. A Debrecen kiesik a Torino-val szemben, ebben körülbelül biztosak lehetünk és a Honvéd sem áll jól a Craiova elleni párharcot megelőzően. Az EL-ben egyelőre nincs kész a folytatás sorsolása, így nem tudni mit hoz a jövő. 

Egyelőre maradjunk annyiban, hogy minden sikernek örülni kell. Van rá egy hetünk, a többit majd meglátjuk. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/76125/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?