Blogolj!

Vívó-vb: Szatmári András ezüstérmes Budapesten

Kálovics Tibor

Szatmári András egész nap nagyszerű teljesítményt nyújtva ezüstérmet szerzett a Budapesten rendezett vívó-világbajnokságon. A két évvel ezelőtti világbajnok csak a döntőben szenvedett vereséget a dél-koreai Oh Szang Uktól.

Fotó: MTI

Négy magyar vívóval vette kezdetét a férfi kardozók küzdelme a BOK Csarnokban. Az első fordulóban Szatmári András, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád is jó vívást bemutatva jutott tovább, Decsi Tamás viszont 15:7-re kikapott az egyiptomi Mohamed Amertől. 

A legjobb 32 között megszületett a vb eddigi legkellemetlenebb meglepetése magyar szempontból: Szilágyi Áron hiába vívott sokáig biztosan, egy tussal kikapott a japán Josida Kentotól. Gémesi ellenben óriási bravúrt hajtott végre miután 15:14-re legyőzte Athén olimpiai bajnokát, Aldo Montanót. Szatmári András számára a dél-koreai Kim Jun Hó legyőzése is csak ideiglenesen okozott problémát. 

Szatmári a nyolcaddöntőben az Európa-bajnok osrosz Venjamin Resetnyikov ellen lépett a pástra és nagy küzdelemben aratott 15:12 arányú győzelmet, Gémesit viszont kiejtette a világranglistát vezető amerikai Eli Dershwitz. 

Szatmári rögtön "vissza is vághatott" csapattársa kiejtőjének, mivel egy ágra sorsolták őket. Bár a felek itt is nagy küzdelmet mutattak be, a 2017-es világbajnok szintén 15:12-es győzelmet aratott. 

Meglepő módon az iráni Mojtaba Abedini  volt Szatmári ellenfele a legjobb négy között, ám a Vasas vívója érvényesítve a papírformát egy 15:8-as, nagyon sima asszóval jutott a döntőbe. 

A fináléban az Ázsia-bajnok Oh Szang Uk várt Szatmárira. A hazai közönség biztatását élvező magyar a csörte elején egyértelműen jobban vívott és féltávnál 8:4-re vezetett. Innentől kezdve viszont a dél-koreai pillanatai következtek, aki egy esetben sorozatban hatszor is eltalálta ellenfelét. Szatmári végül hiába küzdött, 15:12-re elveszítette a döntőt és így ezüstérmet szerzett. 

Szintén ma rendezték a női párbajtőrözők küzdelmeit is. Ebben a fegyvernemben Nagy Kinga jutott a legtovább magyarként, ő a 15. helyen végzett. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/76116/pics/lead_800x600.jpg
Szatmári András,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?