Blogolj!

WTCR: Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott Portugáliában!

Kálovics Tibor

Michelisz Norbert az első méterektől vezetve megnyerte az első portugáliai futamot Villa Realban és mivel riválisai gyenge versenyt teljesítettek, így megerősítette második helyét összetettben. 

Fotó: p1race.hu

Michelisz Norbert remek teljesítményt nyújtott a szabadedzések során, majd egy nagyszerű körrel az első rajtkockát is megszerezte az első futamra. A Hyundai magyar pilótája nagyszerűen kapta el a startot és megtartotta a vezető helyet Augusto Farus előtt. 

Michelisz fokozatosan szakadt el a többiektől és a Villa Real-i pályán kötelező jokerkör (Egyszer a pilótáknak a pálya hosszabb vonalvezetését kell teljesíteni. után is az élen tudott maradni. Honfitársunk mögött Yann Ehrlacher és Rob Huff is megelőzte Farfust, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro pedig összeütköztek. Szerencsére a biztonsági autót nem kellett beküldeni. 

A magyar pilóta ezután hibátlanul vezetett és végül magabiztosan nyerte meg a versenyt Ehrlacher és Huff előtt. Mivel Michelisz legnagyobb riválisa Esteban Guerrieri nem szerzett pontot, így a hátránya 15 pontra olvadt összetettben. 

Ez volt Michelisz Norbert második győzelme az idei szezonban, legutóbb Németországban diadalmaskodott. Honfitársunk második alkalommal nyert futamot a legendás portugáliai pályán, 2017-ben még a WTCC-ben intették le elsőként itt. 

A mezőny másik magyar pilótája Tassi Attila a 21. helyen ért célba, így pont nélkül zárt. A portugáliai hétvége második és harmadik futamát holnap rendezik. 

Végeredmény:

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/75619/pics/lead_800x600.jpg
Autómotor,Michelisz Norbert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?