Blogolj!

Ez már több a soknál, az ifi kézisek után a női kosarasokat is szívatják

Dorogi László

A magyar női kosárlabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs tornáért lép parkettre szombat délután, de az Európa-bajnokság szerb szervezői igyekeznek jól kiszúrni a lányokkal.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Pénteken a Blogstar is beszámolt arról, micsoda igazságtalansággal kellett szembe néznie a magyar férfi U17-es kézilabda-válogatottnak a svédországi Európa-bajnokságon, s most úgy tűnik, egy újabb kontinenstorna szervezői pécézték ki a magyarokat.

Kapitális műhibát követtek el a magyarok kárára az U17-es kézilabda Eb szervezői

A magyar csapatnak a bronzéremért kellett volna játszania a férfi U17-es kézilabda Európa-bajnokságon, de csak az ötödik helyért küzdhetett meg, amit végül meg is kaparintott. Ritkán látunk akkora botrányt kézilabdapályán, mint amilyen a magyar válogatottat sújtotta a svédországi U17-es Európa-bajnokságon. A magyar fiatalok a csoportkörben ötből négy mérkőzésüket megnyerték, mindössze egyetlen vereséget szenvedtek Fehéroroszországtól.

A Szerbiában zajló női kosárlabda Európa-bajnokságon Székely Norbert együttese szombaton 12.30-tól a belgák ellen lép pályára, a tét pedig óriási: egy győzelemmel meg lehet szerezni az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel jogát. Csakhogy a szerb szervezők "különös" módon elfelejtettek buszt küldeni a magyar kosaras lányokért, így a csapat tagjainak taxival kell megérkezniük a belgrádi arénába, így jóval kevesebb idejük marad a bemelegítésre és a meccs előtti rutin elvégzésére - erről a bb1.hu számolt be.

Az ellenfél egyébként Belgium lesz, s a belgák is kisegíthették volna a magyar csapatot, ha beleegyeztek volna abba, hogy a két csapat közös busszal érkezzen meg a meccshelyszínre, de "természetesen" nem voltak túl együtt érzőek. Mintha nem lett volna elegendő hely a buszban...

Ilyen előzmények után végképp nem lesz egyszerű dolga a magyar lányoknak, hogy kiharcolják a győzelmet, de ahogy azt az U17-es kézilabdás fiúk is megmutatták, ilyenkor bizony elő tud jönni a magyar virtus.

Frissítés: az Origo tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a torna szervezői egy buszt küldtek a szállásra a magyar és a belga csapatért, de a belgák foglalták el hamarabb a buszt, így maradtak le róla a magyar lányok, őket már fel sem engedték a járműre.

Ahogy azt mi is megírtuk a csapat tagjai taxikkal próbáltak eljutni a belgrádi arénába, de a biztonsági őrök kiszedték őket az autókból, mondván nem biztonságos így eljutni a meccs helyszínére.

A férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics a helyszínen tartózkodik, ő négy játékost vitt el saját autójával a belgrádi csarnokba, hogy fel tudjanak készülni a mérkőzésre.

11 óra 20 perckor végül érkezett egy busz a csapatért, de a lányoknak nagyon kevés ideje marad a rendes bemelegítésre és felkészülésre.

Frissítés 2: A magyar női kosárlabda-válogatott 72-56-ra kikapott Belgiumtól és nem jutott ki az olimpiai kvalifikációs tornára.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/75610/pics/lead_800x600.jpg
Kosárlabda,Kosárlabda Eb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?