Blogolj!

Európa Játékok: öt magyar bronzérem a zárónapon!

Kálovics Tibor

A magyar sportolók öt bronzérmet szereztek a Minszkben rendezett II. Európa Játékok utolsó versenynapján és így Magyarország összesen 19 éremmel zárta a multisport-eseményt.

Fotó: MTI

Elsőként Lőrincz Viktor szerepelt az éremesélyes magyar sportolók közül a mai napon. A 87 kg-os kötöttfogású birkózó tegnapi vereségét követően a vigaszágra került ahol 6:3-ra győzött a szerb  Nikolaj Dobrev ellen. Az ifjabbik Lőrincz fivér a bronzmérkőzésen alig fél órával később horvát Igor Huklek ellen 7:1-re diadalmaskodott és így megszerezte a bronzérmet. 

A tornász Péter Sára elsőként jutott az ugrás döntőjébe. A 17. születésnapját jövő héten ünneplő sportolónő első gyakorlatára  14,333 pontot kapott, a másodikra viszont 13,800 pontot adtak a pontozók. Ez összességében  14,066 pontot ért, amellyel szintén a harmadik helyet szerezte meg. 

Két magyar karatés is bejutott a legjobb négy közé, és mivel nem rendeznek bronzmérkőzést, így mindkettejük érme biztossá vált az elődöntőbe kerüléssel. Tadissi Martial (67 kg) és Hárspataki Gábor (75 kg) egyaránt egy győzelemmel és két döntetlennel abszolválta a csoportkört. 

Tadissi egy olasztól szenvedett 2:0 arányú vereséget, míg Hárspataki hiába vezetett az utolsó másodpercekig, végül 3:2-re kikapott az ukrán Stanislav Horunától, így mindketten bronzérmesként zártak. 

Utolsó magyar sportolóként a tornász Vecsernyés Dávidnak nyílt lehetősége az éremszerzésre. A Budapest Honvéd tornásza a nyújtó döntőjében (ahová hatodikként jutott) 14,066 pontot kapott teljesítményére, és így az előzőévi Európa-bajnoksághoz hasonlóan harmadikként zárt. 

Egyedül pályakerékpárban nem szerzett magyar sportoló érmet a mai napon: Szalontay Sándor a keirin első fordulójának reményfutama után búcsúzott, míg Lovassy Krisztián a 12. helyen végzett az omnium versenyszámban. 

Magyarország összesen 19 éremmel (4 arany, 6 ezüst, 9 bronz) zárta a II. Európa Játékokat. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/75394/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,karate,kerékpár,torna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?