Blogolj!

Vívó-Eb: ezüstérmes a férfi kardcsapat

Kálovics Tibor

Ezüstérmet szerzett a Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád összeállítású férfi kardcsapat a Düsseldorfban rendezett vívó Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

Címvédőként vágott neki a kontinensviadalnak a Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád alkotta magyar férfi kardcsapat és a mivel 12 nevező volt ,így a mieink az első fordulóból erőnyerőként mentek tovább. 

Négy negyeddöntőből három is szoros volt Düsseldorfban, ám pont a magyaroké képezte a kivételt. A Nagy-Britannia elleni asszósorozatban jól jellemezte a címvédő fölényét, hogy kilencből nyolc párharcban a magyar fél adott több tust, egy pedig döntetlen lett. A legjobb nyolc között végül Magyarország vívói 45:28-as győzelmet arattak. 

A Románia elleni elődöntő nehezebben indult mivel Szatmári és Szilágyi is alulmaradtak ellenfelükkel szemben. 7:10 után Gémesi fordított majd Szatmári egy 7:1-es asszóval javított. A románok ugyan egyszer fordítottak, de a magyar csapatnak ezután folyamatosan sikerült növelnie a különbséget. A mieink végül 45:40-es sikerrel jutottak be a döntőbe. 

Úgy tűnt a címvédés könnyedén meglehet miután a magyar csapat 15:6-ra vezetett az első harmadot követően a házigazda németek ellen. Ezután a német színekben versenyző Szabó Mátyás 8:5-re legyőzte Szatmárit majd Gémesi maradt alul Benjamin Wagner ellen, Max Hartung pedig Szilágyit múlta felül és így nemcsak nyílt lett a döntő, de 27:27-re egyenlített az ellenfél. A hetedik asszó végül 30:28-as magyar előnyről kezdődött. 

Gémesinek nem ment a vívás a hetedik asszóban Szabó ellen és a németek 35:31-re elhúztak majd Hartung is növelte Szatmári ellen a hazaiak előnyét. Hat tus hátrányból kellett csodát tennie Szilágyi Áronnak, aki óriásit küzdve 43:43-ra egyenlített Wagner ellen. A kétszeres olimpiai bajnok lendülete azonban elfogyott és miután az utolsó két tust ő kapta, így a német csapat nyerte az Európa-bajnokságot.  

A nap másik indulója a Budai Dorina, Muhari Eszter, Kun Anna, Nagy Kinga összeállítású női párbajtőrcsapat volt, ők a nyolcadik helyen végeztek. 

Magyarország négy éremmel zárta az Európa-bajnokságot: szintén ezüstérmes lett a női kardcsapat, míg a férfi párbajtőrcsapat és a kardozó Márton Anna bronzérmet szerzett. 

Eredmények:

negyeddöntő:

Magyarország-Nagy-Britannia 45:28

elődöntő:

Magyarország-Románia 45:40

döntő:

Németország-Magyarország 45:43

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/75002/pics/lead_800x600.jpg
Szatmári András,Szilágyi Áron,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?