Blogolj!

WTCR: Michelisz Norbert legendás pályán győzött!

Kálovics Tibor

Michelisz Norbert lényegében rajt-cél győzelmet aratott a legendás Nordschleifén és így első sikerét könyvelhette a 2019-es szezonban.

Fotó: p1race.hu

Mivel a WTCR a nürburgringi versenyhétvége esetén csak a 24 órás futam kísérőprogramja, így már péntek délután lefutották a pilóták az első futamot. Az időmérő edzéseket már tegnap teljesítették, a mai versenyre Esteban Guerrieri szerezte meg a pole pozíciót. 

Az argentin azonban nem tudta megtartani a vezető helyét, miután Michelisz Norbert nagyszerűen rajtolva maga mögé utasította Hondás vetélytársát. A Hyundai magyar pilótájának az elmúlt időszakban többször is gondja volt a starttal, ám most tökéletesen indult el. 

A versenypálya 28 kilométer hosszú, így a versenytáv három kör volt a legendás versenypályán. Michelisz és Guerrieri hamar el tudtak szakadni vetélytársaiktól. A startot követően Rob Huff és Yvan Muller ütközött, amely incidens a francia pilóta futamának végét jelentette. 

Esteban Guerrieri indulhatott a pole-ból a WTCR első nürburgringi versenyén, a rajtot azonban a mellőle induló Michelisz Norbert kapta el a legjobban, így a magyar pilóta rögtön átvette a vezetést. Ők ketten kissé le is szakították az üldözőket, akiket Frederic Vervisch vezetett Nestor Girolami és a nagyot rajtoló Gabriele Tarquini előtt. Hátrébb Rob Huff és Yvan Muller ütközött, a két világbajnok incidensét vizsgálni is kezdte a felügyelőség.

Kulcsfontosságú volt, hogy a hosszú egyenest, a Döttinger Höhét megfelelő előnnyel tudja kezdeni honfitársunk, ez sikerült és így Guerrieri nem tudott elmenni mellette szélárnyékból. Végül magabiztos előnnyel tudta megkezdeni a második kört. 

Tassi Attila, a mezőny másik magyar pilótája egy rajtbüntetés miatt csak a mezőny végéről indulhatott. Az ő pontszerzési reményeit egy Gordon Sheddennel való ütközés foszlatta szét. 

Michelisz a második körben fokozatosan növelte az előnyét, Guerrieri pedig biztosan tartotta a második pozícióját. Az igazán nagy csatát Fred Vervisch és Nestor Girolami vívta a harmadik pozícióért, kiegészülve Rob Huffal. 

Jellemző, hogy mekkora fölénnyel vezetett Michelisz szinte végig, hogy a harmadik körben nem is mutatták nagyon a hivatalos közvetítésben. A BRC Hyundai pilótája végül nagyszerű versenyzéssel aratta idei első győzelmét. A magyar pilóta ugyan korábban már állt dobogón a legendás pályán, de győznie most sikerült először a "Zöld Pokolban". 

A dobogóra Micheliszen kívül még Esteban Guerrieri és Nestor Girolami állhattak fel. Tassi Attila befejezte a futamot és a 20. pozícióban zárt. Michelisz összesítéseben feljött a második helyre, hátránya 28 pont Guerrieri mögött. 

A németországi versenyhétvége holnap folytatódik a második illetve a harmadik futammal. 

Végeredmény:

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/74981/pics/lead_800x600.jpg
Autómotor,Michelisz Norbert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?