Blogolj!

Vívás: Európa-bajnoki bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat

Kálovics Tibor

Bronzérmet szerzett a Düsseldorfban rendezett vívó Európa-bajnokságon a Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Koch Máté összeállítású férfi párbajtőrcsapat.

Fotó: MTI

17 csapat szerepelt a férfi párbajtőrözők csapatversenyében, ám a kontinens elitjéhez tartozó magyar csapatnak nem kellett pástra lépnie az első körben. A nyolcaddöntőben Csehország volt Rédli Andrásék társa és a magyarok 45-26 arányban győztek. 

A legjobb nyolc között Olaszország ellen már egy jóval szorosabb párharc következett, amelyet végül a mieink 33-28-ra nyertek meg. Ez a siker azért is nagy fegyvertény, mert két olasz is érmet szerzett az egyéni küzdelemben. 

Az elődöntőben a címvédő Oroszország ellen tovább fokozódtak az izgalmak, és mikor a kilencedik asszó letelt, akkor 23-23-at mutatott a találatjelző. Rédli András azonban tust kapott és így a magyar csapat a bronzéremért mérkőzhetett. 

Észtországgal került szembe párbajtőrcsapatunk a bronzcsatában és végül esélyeshez méltóan 36-25-ös győzelemmel sikerült megszerezni a bronzérmet. 

Düsseldorfban ez a harmadik magyar érem: Mátron Anna kard egyéniben bronzérmes lett, míg a  Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású kardcsapat ezüstérmet szerzett. 

Címkék: vívás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/74980/pics/lead_800x600.jpg
vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?