Blogolj!

Megérett az edzőképzésre a debreceni legenda

Dorogi László

Sikeres érettségi vizsgát tett Dombi Tibor, a Debrecen egykori futballistája, így minden akadály elhárult az elől, hogy elvégezhesse az UEFA A licences edzői tanfolyamát.

Fotó: Blikk

Ahogy arról korábban a Blogstar is beszámolt, kemény fába vágta a fejszéjét Dombi Tibor, harmincötszörös magyar válogatott futballista, a Debreceni VSC egykori labdarúgója, aki 43 évesen ült vissza az iskolapadba, hogy megszerezze az érettségit.

A debreceni bombázó Cristiano Ronaldo után az érettségit is lenyomja

Dombi Tibor két év alatt harminchat vizsgát tett le azért, hogy végül megszerezhesse az érettségit. A debreceni legendán Cristiano Ronaldo nem fogott ki, a matematika viszont... Dombi Tibit sokan, sok helyen, sokféleképpen ismerik. Debrecenben például egyszerűen csak Kicsiként, vagy Bombázóként, zenészkörökben a Wyrfarkas zenekar dobosaként, az egykori riválisok szurkolói pedig szimplán csak egy hatalmas színészként emlékeznek rá, akiben Jászai Mari szelleme veszett el.

Dombi közel harminc évvel azután tette le a vizsgákat, hogy futballista karrierje előtt megszerezte a debreceni szakmunkás-képzőben a hentes szakmát, az UEFA A-licences edzői tanfolyamához viszont mindenféleképpen szüksége volt az érettségire, amit most sikeresen le is tett. A korábbi labdarúgó a tőle megszokott humorral kommentálta a vizsgákat a Blikknek.

"Olyan lett az eredményem, mint a rádió kívánságműsora, kettőtől ötig. A pontos osztályzatokat még nem tudom, de az biztos, hogy a matek kettes lesz, és remélem, ötös is kerül majd a bizonyítványba"

- számolt be az eredményekről Dombi.

A debreceni legenda az érettségire való felkészüléssel párhuzamosan az edzői tanfolyamot is elvégezte, mindemellett a Debrecen U19-es csapatának az irányítása is az ő feladatkörébe tartozik, így kemény időszakon van túl.

"A felkészülés vége felé már összezavarodtam, kavarogtak a fejemben a tételek és a témák. Félálmomban arra riadtam fel, hogy például az 1700-as évek irodalmát összekevertem a történelemmel. De a vizsgán már nem volt gond. A magyarból és a töriből a húsz-húsz tételből olyan 12-13-at tudtam jól, a többit szívesebben elkerültem volna, ami össze is jött. Szerencsém volt, történelemből Magyarország II. világháború előtti időszakát húztam, irodalomból pedig novellaelemzést. Egyik témát sem mondanám könnyűnek, de szerencsére tudtam róluk beszélni, nem jelentettek gondot"

- tette hozzá Dombi, aki szombatonként gyakran az iskolából rohant az U19-es csapat meccsére, hogy aztán onnan ismét visszamenjen az iskolapadba.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/74968/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?