Blogolj!

Vívó-Eb: Márton Anna bronzérmes

Kálovics Tibor

A kardozó Márton Anna szerezte meg a magyar küldöttség első érmét a Düsseldorfban rendezett Európa-bajnokságon miután négy győzelem után az elődöntőben szenvedett vereséget.

Fotó: facebook.com/hunfencing

 

Márton Anna, aki 2016-ban ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon, a német Julika Funke ellen kezdte meg szereplését a düsseldorfi vásárcsarnokban felállított páston. Márton egyértelműen dominálta az asszót és 15:6-al lelépte ellenfelét. 

A 32 között a szintén német Anna Limbach már nehezebb ellenfélnek számított, 13:13 után az utolsó két tust honfitársnőnk érte el és jutott tovább. 

A legjobb tizenhat között a spanyol Lucia Martin-Portugues ellen megint egy könnyebb csörte következett (15:8), majd az olasz Anna Irene Vecchi szintén egy nagy csatát követően gratulálhatott Márton Annának (15:12). 

A legjobb négy között az ukrán Olga Harlan volt Márton Anna ellenfele. A magyar kardvívónő sokáig egyértelműen pariban volt a háromszoros világbajnok favorittal, ám végül 15:10-re vereséget szenvedett. Mivel nincs bronzmérkőzés, így Márton Anna a harmadik helyen végzett, amivel a magyar csapat első érmét szerezte Düsseldorfban. 

A 18 éves Pusztai Lizának nem sikerült az éremszerzés miután a legjobb 8 között kikapott a francia Charlotte Lembachtól.  Katona Renáta a legjobb 16 között búcsúzott, míg Mikulik Júlia  számára az első fordulóban ért véget az Európa-bajnokság. 

Címkék: vívás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/74755/pics/lead_800x600.jpg
vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?