Blogolj!

Atlétika: Halász Bence megdobta az olimpiai szintet

Kálovics Tibor

A kalapácsvető Halász Bence  78,27 métert dobott a lengyelországi Bydgoszczban rendezett Irena Szewinska-emlékversenyen és így teljesítette az olimpiai szintet. 

Fotó: AFP

A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint az Eb-bronzérmes Halász Bence másfél métert javított idei legjobbján és magabiztosan dobta túl az olimpiai kvalifikációs szintet (77,50 m). Ezzel az eredménnyel (amely a negyedik helyet jelentette a versenyben)  kivívta a részvételt a tokiói olimpián. Halász mellett a hétrpóbázó Krizsán Xénia és a súlylökő Márton Anita rendelkezik olimpiai kvótával az atléták közül. Krizsán a negyedik helyen zárt a versenyen. 

Halász felkészülését Németh Zsolt és Németh László irányították, előbbi szakember szerint csak időkérdése volt, hogy tanítványa mikor teljesíti a szintet:

Igazából nem volt kérdés, hogy Bence meg fogja dobni a szintet, ugyanakkor lelkileg megnyugvást adhat neki, hogy ilyen hamar sikerült. Ez már most látszott, hiszen a következő dobása még nagyobb volt, sőt, az azt követő nyolcvan méter fölé szállt, de ott kilépett a körből.

Az edző az MTI-nek elmondta, hogy tanítványa idén a felnőtt világbajnokságon, az U23-as Európa-bajnokságon és a Gyulay István Memorialon is elindul. 

A lengyelországi verseny magyar győzelmet is hozott miután Nguyen Anasztázia 6,57 méterrel megnyerte a női távolugrást. A verseny negyedik indulója Szűcs Valdó 110 méteres gátfutásban 13.98 másodperccel ötödik lett. 

Címkék: atlétika
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/74502/pics/lead_800x600.jpeg
atlétika
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?