Blogolj!

Roland Garros: bajnok Babos Tímea és Kristina Mladenovic!

Kálovics Tibor

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte a Roland Garrost női párosban miután a fináléban legyőzték a kínai Zheng-Duan kettőst. 

Fotó: babostimea.hu/hu

A világbajnoki címvédő, 2018-ban Australian Open-t nyerő Babos Tímea és Kristina Mladenovic negyedik alkalommal jutott el együtt Grand Slam-torna döntőjébe. A magyar-francia kettős egyértelmű esélyesnek számított a fináléban, mivel a kínai Zheng Saisain és Duan Yingying duó döntőbe jutására senki nem számított. Az ázsiaiak első WTA-tornájukat teljesítik először, így nagy fegyvertény volt a döntőbe kerülésük. 

A mérkőzést Babosék kezdték és a magyar játékos nagyobb gond nélkül tudta hozni a szerváját, akárcsak az ellenfél. A harmadik játékban a kínaiak három bréklabdához is jutottak, ám végül sikerült hozni az adogatást. A magyar-francia duónak 3:2 után volt először reális sansza a brékre és rögtön sikerült is elvenni az ellenfél szerváját. Ezzel sikerült megtörni a kínaiak lendületét és az újabb adogatójáték után egy második brékkel le is zárták Mladenovicsék a szettet. A 6:2-re végződött játszma 34 perc alatt ért véget. 

A szett megnyerése óriási előnyt jelentett lélektanilag az esélyesek számára. Miután sikerült hozni a szervát, egy újabb brékkel óriásit léptek Babosék a végső győzelem felé. Ezután azonban Mladenovic adogatását semmire vette el az ellenfél, de újfent sikerült hibára kényszeríteni Duant és visszavenni az előnyt. A következő négy játékot az adogatók hozták és így egyetlen játékra került a francia-magyar páros a győzelemtől.

A bajnoki címért Babos Tímea adogatott. Az első meccslabdát még sikerült hárítania a kínaiaknak, a másodiknál viszont rontottak és így Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerte a Roland Garrost. 

Babos Tímea karrierje második Grand Slam-sikerét könyvelhette el és Temesvári Andrea 1986-os sikere után a második magyar teniszezőnő lett, aki Párizsban megnyerte a párosok döntőjét. A hétfőtől párosban világelső Kristina Mladenovic 2016 után diadalmaskodott ismét hazájában, akkor Caroline Garcia oldalán győzött. 

Végeredmény:

Zheng Saisain, Duan Yingying - Babos Tímea, Kristina Mladenovic 2:6, 3:6 

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/74195/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?