Blogolj!

Mától új szabályok szerint játsszák a focit!

Pintér M. Lajos

A kézzel vagy karral elért gólok mostantól nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos véletlenül ért-e a labdához vagy sem.

Kézzel mostantól sehogy sem lehet gólt szerezni. Fotó: whoateallthepies.tv

Június 1-jén életbe léptek a labdarúgás új szabályai, amelyeket márciusban fogadott el a sportág szabályalkotó testülete, az IFAB – foglalja össze az MTI.

Bevezetik a sárga és piros lapokat a vezetőedzők és a csapathoz tartozó hivatalos személyek sportszerűtlen viselkedése esetén; a lecserélt játékosnak az oldal- vagy alapvonal legközelebbi pontján kell elhagynia a játékteret; kirúgás, illetve egy csapat saját büntetőterületén belül megítélt szabadrúgása esetén a labda már az elrúgás pillanatától játékba kerül, azaz megjátszható, mielőtt elhagyná a 16-ost.

A kézzel vagy karral elért gólok a jövőben nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos véletlenül ért-e a labdához vagy sem. Ugyanez vonatkozik azokra a találatokra, amelyek vétlen kezezéssel induló támadásból születnek.

A támadó csapat játékosai a szabadrúgásoknál nem állhatnak be a sorfalba, legalább egy méter távolságot kell tartaniuk attól. Egy szabadrúgás akkor is elvégezhető sípszó nélkül, amennyiben a játékvezető sárga vagy piros lapot akar adni, ebben az esetben a szankció a következő játékmegszakításra csúszik át.

Amikor a játékvezetőket érinti a labda, akkor a játék bírói labdával folytatódik, s ezt minden esetben a labdát utoljára birtokló együttes kapja meg. A 11-eseknél pedig a kapusoknak már csak az egyik lábukkal kell érinteniük a gólvonalat. További módosítás, hogy a kezdésnél a pénzfeldobást nyerő csapat választhat a kezdőrúgás elvégzése vagy a térfélválasztás között.

Címkék: FIFA, Labdarúgás, MLSZ
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/73804/pics/lead_800x600.jpg
FIFA,Labdarúgás,MLSZ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?