Blogolj!

Az UEFA bohócai ócska tréfát űznek az európai futballal

Mégis ki volt az az idióta vadbarom, aki kitalálta, hogy az Európa-liga döntőjét jó lesz Azerbajdzsánban megrendezni? Már az is furcsa, hogy Azerbajdzsánt papíron európai országnak kell titulálnunk, mert hát valljuk be, nem az, de ezen a jelentéktelen részleten most lépjünk túl, mert van itt még más is.

Bakuban várják az Európa-liga döntőjét. Legalább valaki... (Fotó: Fox Sport)

Mégis ki volt az a megátalkodott gazember, aki úgy gondolta, hogy jó ötlet a második számú európai klubfutball-sorozat fináléját egy olyan ország fővárosában megrendezni, amely kvázi hadban áll az egyik szomszédjával? Azerbajdzsán és Örményország konfliktusa a szovjet időkből maradt hátra, amolyan kommunista ökörségül, akarom mondani örökségül. A fegyveres konfliktusba átcsapó területi vita 25 ezer ember életét követelte, de a mai napig vannak fegyveres összetűzések. Az örmények nem mernek Azerbajdzsánba, az azeriek meg nem mernek Örményországba menni. Csodálatos világ.

És igen, 2019-ben ott tartunk, hogy az európai futball legnagyobb és egyetlen legitim(?) szervezete arcátlanul meg meri húzni azt a lépést, hogy kezét mosva, mindenféle probléma nélkül odaad egy nívós európai futballdöntőt egy hadban álló ország városának. Persze, nem éleződne ki ennyire a téma, ha történetesen az Európa-liga döntő egyik résztvevőjének egyik játékosa nem örmény lenne. De az. És Henrih Mhtarjan nem lesz ott a bakui fináléban, mert az UEFA nem tudja garantálni a biztonságát, ő meg érthető módon fél egy esetleges merénylettől. Abszurdum.

Az Arsenal és a Chelsea - ez a két angol csapat játssza jövő szerdán az EL-döntőt - szurkolói egyébként sincsenek elragadtatva attól, hogy egy londoni derbit az Isten háta mögött kettővel kell megtekinteniük. Mondjuk az is furcsa, hogy a bakui Olimpiai Stadion egy 68 700 ember befogadására alkalmas létesítmény, ennek ellenére a két résztvevő csapat szurkolói csak 6-6 ezer belépőt kaptak. És sem az Arsenalnál, sem a Chelsea-nél nem tudják ezt a 6-6 ezer belépőt sem eladni. Mert drága az utazás, még drágább a szállás és tényleg a senki földjén van ez az egész ramazuri.

Az Arsenal prominensei egyébként korábban már finoman jelezték az európai futballszövetségnek, hogy elfogadhatatlan problémát okoztak a szurkolóknak azzal, amiért a döntő helyszínéül Bakut jelölték ki. Az UEFA persze köti az ebet a karóhoz, sőt Giorgio Marchetti, a szervezet versenyigazgatója odáig merészkedett, hogy kijelentse: az UEFA elkötelezett abban, hogy sportszerűen és átlátható pályázati folyamat végén válassza ki az ilyen sorozatok fináléjának házigazdáját, a jelölteknek pedig számos szempont alapján kell bizonyítaniuk arra vonatkozó képességeiket, hogy alkalmasak otthont adni egy ilyen eseménynek.

Legközelebb lehetne az első kritérium az, hogy az Európa-liga döntőjét európai városnak kell megrendeznie? Ahol nem kell félni attól hogy lelőnek? Jó lenne.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/73465/pics/lead_800x600.jpg
Európa-liga,Labdarúgás,UEFA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-25 16:43:24
Biztos, hogy mindenki normális az UEFA háza táján ?!
Erős kétségeim vannak, nyilván nem véletlenül !!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?