Blogolj!

Kézilabda: ötödször is BL-győztes a Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC 25-24-re győzött a Rosztov Don ellen és így története során ötödik alkalommal is megnyerte a Bajnokok Ligáját. 

Fotó: MTI

Sorozatban ötödik BL-győzelmére készült a budapesti Papp László Arénában a Győri Audi ETO KC. Az utolsó két évben győztes győri együttes ellenfele a Rosztov Don volt a budapesti döntőben, amelyet az ETO korábbi sikeredzője Ambros Martin edzett. A szakértők azt várták, hogy ez a finálé kevésbé lesz izgalmas, mint az előző két év Vardar elleni utolsó meccsek. 

Az első négy percben lényegében nem is tudtak védekezni a csapatok, az első három győri és az első négy rosztovi lövés is utat talált az ellenfél kapujába. Ezután a két csapat védelme rendeződött, ám azt oroszok valamennyivel hatékonyabban szűrték meg a másik csapat támadásait. 5-5-ös állást követően Vjahireva és Manaharova révén két találattal vezetett a Rosztov. 

Ezután sikerült az egyenlítés, ám az oroszok a mérkőzés első 20 percében olyannyira fizikális fölényben voltak, hogy újfent elhúztak két góllal. A győriek a vezetést a 24. percben vették vissza újra, amikor is Görbicz Anita váltott gólra egy hétméterest. A félidő végére a Győr átvette a játék irányítását és Bódi Bernadett vezérletével kezdett elhúzni és szünetre 15-11-es előnyt alakított ki. 

Görbicz góljával indult a második félidő és ötgólos különbségnél úgy tűnt, hogy a győriek könnyebb módon húzzák be a BL-döntőt, mint a korábbi években. A különbség sokáig négy és öt gól között ingadozott, Nyke Groot viszont a 37. percben (némiképp vitatható módon) piros lapot kapott a győriek közül. A rosztoviak kapuját ekkor már a brazil Pessoa védte aki több nagy győri helyzetet is hárított. 

Az utolsó negyedórát 22-19-es győri vezetéssel kezdték meg a csapatok, de a differencia nem kúszott négy találat fölé egyszer sem. Az 53. percben Eduarda Amorim belőtte a huszonötödik győri gólt is amellyel 25-21-re módosult az állás. 

Ezután viszont jött egy rövidzárlat a győriek támadójátékában: az utolsó hét percben a magyar csapat játékosai nem tudtak a kapuba találni. A Rosztov elkeseredetten támadott és Abbingh az utolsó percben szerzett két góljával nyílttá tette a meccset. (Ekkor már Amorimot is kiállították végleg.) 

17 másodperccel a vége előtt Danyi Gábor időt kért és a tréner kiemelten kérte játékosait, hogy ne lőjék el a labdát. Oftedal mégis ezt tette, így a Rosztov támadhatott az egyenlítésért és a hosszabbításért. Az utolsó orosz lövlést azonban Grimsbö kivédte és így 25-24-re megnyerte a mérkőzést a Győr! 

Végeredmény

Győri Audi ETO KC - Rosztov-Don (orosz) 25-24 (15-11)

gólszerzők: Amorim 7, Görbicz 6, Bódi, Brattset, Oftedal 3-3, Hansen, Kristiansen, Groot 1-1, illetve Abbingh 7, Makajeva, Managarova 5-5, Vjahirjeva 3, Kuznyecova 2, Szeny, Bobrovnyikova 1-1

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/72814/pics/lead_800x600.jpg
Győri Audi ETO KC,kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
István 2019-05-15 10:45:53
Gratulálva a győri lányoknak visszásnak tartom, hogy egy magyar csapat magyarországi sikerénél csak egy román zászlót láthattunk!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?