Blogolj!

A debreceni bombázó Cristiano Ronaldo után az érettségit is lenyomja

Dorogi László

Dombi Tibor két év alatt harminchat vizsgát tett le azért, hogy végül megszerezhesse az érettségit. A debreceni legendán Cristiano Ronaldo nem fogott ki, a matematika viszont...

Fotó: Blikk

Dombi Tibit sokan, sok helyen, sokféleképpen ismerik. Debrecenben például egyszerűen csak Kicsiként, vagy Bombázóként, zenészkörökben a Wyrfarkas zenekar dobosaként, az egykori riválisok szurkolói pedig szimplán csak egy hatalmas színészként emlékeznek rá, akiben Jászai Mari szelleme veszett el.

A debreceni futball ikonja nem régiben új és igen komoly fába vágta a fejszéjét: 43 évesen visszaült az iskolapadba, hogy letegye az érettségit. Talán kevesen tudják Dombiról, hogy futballista karrierje előtt szakmunkás-képzőben pallérozódott és meg is szerezte a hentes szakmát, most viszont nagy szüksége van az érettségire ahhoz, hogy elvégezhesse az UEFA A-licences edzői tanfolyamát, így visszatért egykori iskolájába.

Az első két nagy akadályon már túl is van, az irodalom és a matematika írásbeli is meghajolt Dombi Tibor nagysága előtt, de azért nem ment ez olyan simán, mint ahogy azt ő maga várta volna.

"Nem akarom túldramatizálni, de ez nehéz volt, még ha nem is a diplomáért küzdök, hanem érettségiért. Mindenki azt mondta, hogy az idei feladatok keményebbek voltak a korábbiaknál. Teszteltem tudásomat a tavalyi és a tavalyelőtti példákkal, azok könnyebben mentek. Bent voltam három órát, majd meglátjuk, hogyan sikerült"

számolt be a Blikknek a matek érettségin szerzett tapasztalatairól Dombi.

A debreceni legenda pályafutása során légióskodott Németországban az Eintracht Frankfurtnál, de megfordult Hollandiában is, sok nagy csatát vívott meg a pályán hosszú és sikeres pályafutása alatt, most mégis az egyik legnehezebb próbatétel elé állította az élet.

"Amikor az ismerőseim hallották, hogy érettségizni akarok, volt, aki azt tanácsolta, inkább "vegyem meg" magamnak a papírt"

- tette hozzá a tőle megszokott humorral a jelenleg a Debrecen U19-es csapatánál másodedzőként dolgozó ex-futballista, aki két év alatt harminchat vizsgát teljesített csak azért, hogy eljusson az érettségiig, miközben ezzel párhuzamosan az edzőképző iskola padját is koptatja.

Szerdán reggel szerencsére már Dombi is fellélegezhetett, hiszen a történelem írásbeli vizsgákkal folytatódott az érettségi, az meg neki ugye gyerekjáték, hiszen minden jelentős történelmi eseménynél ott volt. Abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy Dombi nem hasal el úgy az érettségin, mint Cristiano Ronaldo mellette...

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/72630/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?