Blogolj!

Román teniszcsillagot tüntetett ki a magyar kormány

Pintér M. Lajos

Ion Țiriac brassói születésű, magyar nyelven is jól beszélő világhírű teniszezőnek adta át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Budapesten, a Parlamentben Semjén Zsolt.

Fotó: Miniszterelnökség/Váli Miklós

„A köztársasági elnök által adományozott magas rangú elismerést a magyar tenisz sportért és az utánpótlás-nevelés fejlesztéséért, valamint Magyarország jó hírnevének öregbítéséért tett erőfeszítései elismeréseként kapta Tiriac. Az ünnepségen elmondta: óriási lehetőséget lát abban, hogy Magyarország sportnagyhatalom lehet, és ebben ő is aktívan részt kíván venni. Szeretettel látjuk”

– fogalmaz Facebook-oldalán a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Ion Tiriac, a 80 esztendős neves üzletember és sportszervező személyében Magyarország nagy barátját tisztelhetjük, aki fiatal kora óta gyakran látogatja hazánkat, jó hírünket viszi a nagyvilágban – írja a Miniszterelnökség.

Úgy folytatják: a kitüntetett felívelő sportpályafutását jégkorongozóként kezdte, a román nemzeti válogatott tagjaként világbajnokságokon és az innsbrucki olimpián vett részt 1964-ben. Ezzel párhuzamosan teniszezőként több mint 40 címet nyert, köztük párosban a Roland Garrost is. Profi pályafutását követően is aktív maradt, sportmenedzserként olyan sportolókat nevelt és támogatott, mint Boris Becker és Goran Ivanisevic. Szervezője, tanácsadója és támogatója volt több magas színvonalú nemzetközi teniszbajnokságnak. Ion Tiriac pályafutása során nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek sportra és a sport által való nevelésére.

Címkék: Ion Tiriac, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/72617/pics/lead_800x600.jpg
Ion Tiriac,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?