Blogolj!

Királydráma

Nem nagyon van már mit számolgatni: a Haladás szinte biztos kiesik az NB I-ből. Nem a Paks elleni meccsen dőlt ez el, de a szombathelyi csapat és Király Gábor kapus számára drámai volt az összecsapás.

A 92. percben még „csak” három pont volt a Haladás hátránya a 10. helyen álló MTK mögött az élő tabellán. Aztán Remili Mohamed a 93. percben letette a labdát a bal oldali szögtelzászló mellé, majd irgalmatlan módon beemelte a labdát a szombathelyi kapuba. 1–1, iksz… a hátrány pedig két fordulóval a vége előtt öt pont. 

Reménytelen. 

Pedig komolyan hihetettek abban a csodáért rajongók, hogy Horváth Ferenc vezetőedző, segítőivel Szamosi Tamással és Borsos Vilmossal megmenti a Haladást a kieséstől, pedig a lemradás volt már 11 pont is. Most csak öt, de ez most sokkal több, mert ez már véglegesnek tűnik. 

A dráma tragikus figurája Király Gábor volt. A kapus, aki maga a Haladás. A játékos, aki 108 alkalommal szerepelt a válogatottban, ott volt a 2016-os Európa-bajnokságon, szerepelt Németországban és Angliában is, most kapott egy gólt szögletből, amivel lényegében kiesett az NB I-ből az a klub, amelyben nevelkedett. Szimbolikus… 

Szögletből nem nagyon szokás gólt kapni – volt rá példa már nem egy, de azért nem minden játéknapon történik ez meg. Benne volt minden. Király alászaladt, a hosszún nem állt senki, a labda meg a bal felsőbe kötött ki, a Haladás lényegében kiesett. 

Nem ezt érdemelte a válogatottsági rekorder és a Haladás sem. Persze nem a szögletgólra gondolok, hanem a kiesésre, amely ellen herokikus harcot vívott Horváth Ferenc csapata. A szakember azt mondta a meccs után, hogy a labdarúgásnak nincs romantikája. Igaza van. Ez egy tragédia és egy dráma volt egyben. Egy olyan igazi Királydráma. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/72512/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?