Blogolj!

Jégkorong divízió I/A-vb: a felkészülés nem ilyen rajtot ígért

Dorogi László

Két mérkőzés után nulla ponttal és mínusz hatos gólkülönbséggel csoportja utolsó helyén szerénykedik a magyar férfi jégkorong-válogatott a kazahsztáni divízió I/A világbajnokságon.

Fotó: MJSZ/Mudra László

Nem áll túlságosan jól jelenleg a magyar széna Nur-Szultánban, s az igazat megvallva nem is ilyen rajtra számítottunk a jégkorong-válogatottól a divízió I/A világbajnokságon. Persze talán ők is többet vártak maguktól. Azt persze tudtuk előre, hogy a csoport kiegyensúlyozottsága miatt benne van a pakliban a feljutás és a kiesés egyaránt, arra viszont a felkészülési mérkőzések alapján aligha gondolhattunk, hogy éppen a góllövéssel lesz problémája a magyar fiúknak.

Az A csoportos világbajnok svédeknek hármat, a lengyeleknek két meccsen hatot, a világbajnoki rivális szlovénoknak pedig egyenesen hetet vágtunk a gyakorlásra hivatott meccseken, hogy aztán az olaszok elleni 6-1-es győzelemről ne is beszéljünk. A végén aztán mondjuk a britek elleni vereség már baljós előjeleket sugallt a világbajnoki rajt előtt, de ezt talán még a szakmai stáb sem vette igazán komolyan.

Apropó szakmai stáb. Biztosan komoly szerepet játszik a gyenge világbajnoki rajtban az, hogy Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány betegség miatt nem utazhatott el Kazahsztánba a gárdával, de első blikkre úgy tűnt, Majoross Gergely rutinja elég lehet ahhoz, hogy ezt komolyabb nehézségek nélkül átvészelje a csapat.

Jégkorong divízió I/A-vb: bizakodva várja a folytatást a magyar válogatott

Jó hangulatú edzés után bizakodva várja a folytatást a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon szereplő magyar válogatott. A nemzeti csapat a tavaly még a világelitben szereplő együttesektől kapott ki az első két játéknapon: a dél-koreaiak 5-1-re, míg a fehéroroszok 3-1-re múlták felül Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttesét.

Hogy ezért, vagy sem, egy jó Dél-Korea elleni kezdés után gyorsan jött a teljes összeomlás, amiből sehogyan sem sikerült kikecmeregnünk. A rengeteg technikai hiba, a számtalan rossz ütemben érkező passz és lövés, a rossz döntések sorozata olyan érzést keltett az egyszeri szurkolóban, mintha egy amatőr csapat lépett volna jégre egy profi ellen és sajnos nem mi voltunk a hivatásosak. A fehéroroszok ellen aztán már jobban nézett ki a történet, jobban ment a játék, koncentráltabban jégkorongoztunk, ez mégis kevés volt a győzelemhez egy az ázsiaiaknál erősebb ellenféllel szemben.

Tény és való, azzal a két csapattal kellett megküzdenie a magyar válogatottnak, amely egy évvel korábban még az A csoportban szerepelt, de nem is elsősorban a két vereség ténye az, ami aggasztó, sokkal inkább az egyre görcsösebbé váló játék. Ebből a szempontból a lehető legjobb pillanatban jött a szünnap a magyar fiúk számára, akik a frissen feljutó litvánok ellen folytatják a szereplést csütörtök reggel. Az eredmények alakulásának fényében az már most kijelenthető, hogy sokkal inkább kell küzdenünk a kiesés elkerüléséért, mint a titkon remélt feljutásért, az viszont jó hír, hogy sem a litvánok, sem a szlovénok nem szereztek még pontot, tehát nincs még veszve minden.

Címkék: Jégkorong
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/72298/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?