Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Ifjú magyar kapustehetség is segít a Srí Lanka-i áldozatoknak

Pintér M. Lajos

Kiss Ágoston egyhavi jövedelmét ajánlotta fel a szörnyű húsvétvasárnapi terrortámadásban érintett családok számára.

Fotó: Wikipédia

Nemes gesztussal élt a Szombathelyi Haladás 18 éves utánpótlás-válogatott játékosa, Kiss Ágoston. A fiatal tehetség egyhavi jövedelmét ajánlotta fel a Srí Lanka-i terrortámadásban érintett családok megsegítésére. Közleményében minden katolikus sportolót és jószándékú embert az adakozásra biztat – olvasható a klub honlapján.

„Hosszú idény van mögöttem, végre családommal otthon lehettem a húsvéti szertartásokon. Nagyszombaton láttam az interneten, hogy Srí Lankán ugyanilyen ünnepre készülő katolikus közösségeket, mint a mienk, a hite miatt gyilkos támadás ért. Biztosan vannak hozzám hasonló korú srácok is, akiknek családját tragédia, szomorúság érte. Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére. Kérek mindenkit, katolikus sportolókat, jószándékú embereket, segítsék felajánlásukkal a Srí Lanka-i katolikus közösséget. Ahogy sportban, a vallások között legyen békesség!”

– írta.

A fiatal játékos eddig háromszor volt kerettag a felnőttek között, a 2017/18-as idényben bajnok lett a Szombathelyi Haladás U19-es csapatának tagjaként, szerepelt a zöld-fehérek ifjúsági Bajnokok Ligája-mérkőzésein, és eddig 15 alkalommal húzhatta magára az utánpótlás-válogatottban a nemzeti mezt.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71766/pics/lead_800x600.jpg
Haladás,jótékonyság,Kiss Ágoston,Labdarúgás,NB I,Srí Lanka,terrorizmus,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?