Blogolj!

Te keresztül futnál Japán legnagyobb szigetén? Ők megcsinálták!

Dorogi László

Elképesztő teljesítménnyel abszolválta a japán Szakuramicsi futóversenyt Maráz Zsuzsanna és Raskovics Miklós. A 250 kilométeres távon Maráz a nőknél második, Raskovics a férfiaknál harmadik lett.

A Szakuramicsit Japán legnagyobb szigetén, Honsún rendezik meg, az útvonal pedig gyakorlatilag kettészeli a szigetet: a futóknak Nagoja és Kanazava városa között kell futniuk. A szakura szó egyébként cseresznyefát jelent, ez pedig nem véletlen, hiszen az útvonal mentén közel kétezer virágba boruló gyümölcsfa található.

A 250 kilométeres táv első fele egyébként borzasztó kemény - mintha a brutális táv alapvetően nem lenne az... -, ekkor a versenyzők folyamatosan emelkedőn futnak felfelé, míg a táv második fele jobbára lejtős, de a versenyzőknek 20 kilométert alagútban is kell futniuk.

A verseny indulói közé nem egyszerű bekerülni, hiszen a szervezők limitálják a külföldi nevezők létszámát, most Marázon és Raskovicson kívül Simonyi Balázs és Büki Tivadar állhatott rajthoz a magyarok közül.

Maráz Zsuzsanna, aki tavaly megnyerte az Athén és Spárta között megrendezett Spartathlont, most a japán Hiroszava Sio mögött futott be a célba. Roskovics Miklós a táv második felét nyomta meg, 172 kilométernél még "csupán" hatodik volt, innen küzdötte fel magát a dobogó alsó fokára.

Címkék: futás, maraton
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71708/pics/lead_800x600.jpg
futás,maraton
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?