Blogolj!

Az Ajax miatt módosul a holland bajnokság menetrendje

Hatalmas meglepetést és komoly fejfájást okozott az Ajax továbbjutása a Bajnokok Ligájában a Holland Labdarúgó Szövetségnek. A KNVB-nél nem számoltak azzal, hogy az amszterdami csapat a Real Madrid után, a Juventuson is túllép és sorozat elődöntőjében várja a folytatást.

fotó: AFP.com

A bajnokság menetrendje alapján az a utolsó két forduló mérkőzései egy időben kezdődnének. Az Ajaxnak a továbbjutással azonban sűrűvé vált a menetrendje, április 28-án a De Graafschap, 30-án pedig a Tottenham ellen kellene pályára lépniük, de szabályok szerint egy csapat 48 órán belül nem játszhat két tétmeccset.

Több javaslatot is megvitatott a szövetség, felvetődött, hogy a bajnokság mecccseit vasárnapról péntekre teszik át, ami április 27-e, ami Hollandiában a Király Napja, így a nemzet ünnep miatt ezt a megoldást elvetették.

A Holland Szövetség szakmai igazgatója arról beszélt, hogy a bajnokság végén csak így tudják megoldani a helyezetet:

"Az Ajax továbbjutása után foglalkozununk kell a menetrendváltozásokkal. De a szezon végén, már nincs lehetőség arra, hogy a bajnoki fordulókat könnyen átirányíthassuk és alternatív dátumokat keressük."

A szövetség ezért arra kérte a klubokat, hogy halasszák el a 33. fordulót, így a játéknapot május 15-én rendezik meg. Az módosítás azt jelenti, hogy az amszterdamiaknak egy hetük lesz pihenni és felkészülni, a Tottenham elleni BL visszavágóra.

Az Ajax szükséges is lesz regenerálódásra, hiszen a május 8-i visszavágó előtt Holland kupa döntőjében is érdekeltek, ahol a Willem II lesz az ellenfelük. Ami a bajnokságot illeti ott arra is koncentráliuk kell, hiszen 30 fordulót követően 74 ponttal csak jobb gólkülönbségünek köszönhetően vezetik a pontvadászatot.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71626/pics/lead_800x600.jpg
Ajax Amszterdam,Hollandia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?