Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Hivatalos: Budapestről rajtol a Giro d`Italia 2020-ban!

Dorogi László

A korábbi sajtóhírt hétfőn erősítette meg a Giro d`Italia versenyigazgatója, az RCS Sport ügyvezetője, Mauro Vegni.

Fotó: stickybottle.com

"A nézők millióinak mutatjuk majd be, hogy milyen szép tájak és vidékek vannak még Magyarországon Vudapesten kívül. Három szakaszt fogunk itt rendezni, de azt később tárjuk a közönség elé, hogy pontosan merre mennek ezek. Egyelőre csak abban állapodtunk meg a magyar kormánnyal, hogy Budapestről indulunk és még két szakasz lesz ezen kívül"

- idézi az Index Mauro Vegnit.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, egy ilyen patinás verseny rajtja gazdaságilag is megtérülő befektetés, továbbá kiemelte, hogy a verseny megrendezésének ténye hatalmas reklámértékkel bír az ország számára, hiszen az előző évben 189 országban közvetítették a legendás körversenyt.

Már az első becslések szerint is több tízezer ember látogat majd várhatóan Magyarországra, hogy megnézze a Giro rajtját, a magyar kormány 7,8 milliárd forintot biztosít a rendezvényre, ebbe az összegbe beletartozik a verseny előkészítésének költsége, illetve a Giro több felvezető versenye is.

Révész Máriusz arról is szót ejtett, hogy terveik szerint június végén jelentik be a három magyarországi szakasz pontos útvonalát és szeretnék megteremteni annak lehetőségét, hogy legalább egy magyar versenyző is rajthoz állhasson a versenyen.

Nemcsak a Giro d`Italia, de a másik két legendás kerékpáros körverseny, a Tour de France és a Vuelta a Espana útvonala is rendre átível a határokon, de a földrajzi elhelyezkedés miatt a Giro Magyarországra költöztetésének volt a legnagyobb esélye.

Címkék: Budapest, kerékpár
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71462/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,kerékpár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?