Blogolj!

Birkózás: Barka Emese Európa-bajnok!

Kálovics Tibor

Barka Emese lett a magyar birkózósport történetének első női Európa-bajnoka miután aranyérmet szerzett az 57 kilogrammos súlycsoportban a bukaresti kontinensviadalon. 

Fotó: MBSZ/Martin Gábor

Barka Emese korábban már állt világbajnoki és Európa-bajnoki dobogón is valamint nyert már Európa Játékokat is, ám ma úgy lépett szőnyegre, hogy ő lehet az első magyar hölgy aki Eb-t nyer a birkózók közül. A Vasas sportolónője a döntőben az ukrán Tetjana Kittel küzdött a győzelemért. 

A döntő nem kezdődött jól a Vasas birkózója számára mivel az ukrán hamar egy kétpontos akcióval átvette a vezetést, ám Barka visszatámadása szintén kettő pontot ért meg. 

Ezt követően sokáig nem történt akció majd az ukránt passzivitásért megintették a szünet előtt. A mérkőzést egyértelműen Barka Emese irányította és miután Kit szabálytalanul támadott újabb pontot kapott a magyar hölgy.  

Az utolsó másodpercekben ugyan még próbálkozott az ellenfél a pontszerzéssel, de nem tudott újabb pontot csinálni, így Barka Emese lett a birkózás történetének első magyar női Európa-bajnoka. 

 A 62 kilós Sastin Marianna bronzérmet szerzett miután a bronzmérkőzésen 3-2-re felülmúlta a svéd Moa Lena Maria Nygrent. Ez volt Sastin hatodik kontinensbajnoki érme pályafutása során. 

Címkék: birkózás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71369/pics/lead_800x600.jpg
birkózás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?