Blogolj!

Kézilabda: szegedi siker a Magyar Kupában

28–27-re nyert a Szeged a Veszprém ellen a férfi Magyar Kupa-döntőben – az eredmény szoros, de volt komolyabb szegedi vezetés is. 

Fotó: MTI

A címvédő veszprémiek közül Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt, a szegedieknél pedig a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt.

Mirko Alilovic, a Veszprém korábbi, a Szeged jelenlegi kapusa bravúros védésekkel kezdte a meccset, erre alapozva csapata két góllal ellépett, de Nagy László gyorsan egyenlített. David Davis, a dunántúliak vezetőedzője a 15. percben időt kért, mert az ellenfél spanyol átlövője, Jorge Maqueda már a negyedik gólját dobta (9-7).

A 23. percben Alen Blazevic könyökkel eltalálta Dejan Manaszkov fejét, ezért a Veszprém macedón balszélsőjét le kellett cserélni, mivel erősen vérzett a homloka. A játékvezetők nem látták az esetet, ezért nem büntették a csongrádiak horvát védőjátékosát. Ellenfele kiváló védekezése miatt a címvédő 11 perc alatt csupán kétszer volt eredményes, így ötgólos hátrányba került (8-13), közben pedig kapust cserélt, és a nyáron éppen Szegedre igazoló Mikler Roland lépett pályára Sterbik Árpád helyett.

David Davis a szünet előtt ismét időt kért, mert csapata hibáit, labdaeladásait remekül használta ki a bajnoki címvédő, amely 16-9-re vezetett, és a szlovén Dean Bombac irányításával megőrizte a hétgólos különbséget az első félidő végéig.

Eleinte a második felvonásban sem változott a játék képe és az eredmény alakulása, de amikor néhány szegedi pontatlanságot kihasznált a Veszprém, és egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, Juan Carlos Pastor időt kért. Csapatának korábbi lendülete megtört, játékosai némileg elbizonytalanodtak, ráadásul Bánhidi Bence egy durva szabálytalanság miatt piros lapot kapott.

Mindezek ellenére Bodó Richárd góljaival elmozdult a holtpontról a Szeged, ismét hat találattal vezetett, és bár ellenfele a folytatásban egy 6-1-es sorozattal egy gólra felzárkózott, az utolsó hetven másodpercben nem tudott egyenlíteni, így a bajnoki cím után a Magyar Kupát is elveszítette.

TELEKOM VESZPRÉM-MOL-PICK SZEGED 27-28 (10-17)
Debrecen, játékvezetők: Bíró, Kiss.
VESZPRÉM: Mikler, Sterbik (kapusok), Blagotinsek 1, Gajic 5 (4), Ilic 2, Lékai 4, Mackovsek 1, Mahe 1 (1), Manaskov, Marguc, Nagy 7, Nenadic 1, Nilsson 2, Strlek 3, Terzic, Tonnesen. Edző: Davis David.
SZEGED: Alilovic, Sego (kapusok), Balogh 2 (2), Bánhidi 1, Blazevic, Bodó 2, Bombac 6, Canellas 2, Gaber 1, Henigman, Kallman, Kasparek, Maqueda 7, Sigurmannsson 4 (1), Sostaric 3, Zhitnikov. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 10.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71173/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-08 12:51:31
Örülök a szegedi sikernek, mindamellett az infarktus kerülgetett a második félidőben nyújtott fegyelmezetlen, pontatlan, többnyire elképzelés nélküli játék kapcsán.
Már ott tartok, hogy ez valami magyar "népbetegség", ami arról szól, hogy hogyan kell sok gólos előnyt követően tálcán felkínálni az ellenfélnek a felzárkózás - sőt egyes esetekben akár a nyerés - esélyét !!!!
A másik variáció az, hogy a csapataink - és edzőink is - időnként a normális kézilabdázás ellen valamiféle tudatmódosító szereket szedhetnek be, amiktől perceken keresztül elhomályosul előttük a világ !!!
Mondom ezt azért, mert ezen a hétvégén ugyanezeket a marhaságokat követték el a dabasi férfi, valamint a győri, és a siófoki női játékosok is, ami a Balaton partiak esetében lehet, hogy a kiesésüket fogja előidézni !!!
Náluk a nyolcgólos előnyből ugyanis a végére - kis szerencsével - csupán négy gól maradt az idegenbeli meccsre !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?