Blogolj!

Vízilabda: Európa Kupa-döntős a magyar férfi válogatott

Kálovics Tibor

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re győzött Olaszország ellen a zágrábi Európa Kupa elődöntőjében és így bejutott a torna döntőjébe. 

Fotó: Madar Dávid

A története első Ek-döntőjére készülő magyar válogatott kapuját ezúttal Vogel Soma védte, Hárai Balázs és Erdély Balázs viszont ezúttal nem kerültek nevezésre. 

A meccs első gólját az olaszok szerezték, de Sedlmayer Tamás rögtön egalizált. Ezután gyors gólváltás következett, amely során magyar részről Kovács Gergő és Vámos Márton talált be magyar részről. Az első negyedet követően 4-3-ra vezettek az olaszok. Az első játékrész során több ítélet is sújtotta a magyar csapatot, Német Toni hamar két kiállításig jutott. 

A második felvonásban is méltó volt az iram egy magyar-olasz örökrangadóhoz. A taljánok Di Fulvio révén megint elléptek kettővel, de Vámos Márton, Jansik Szilárd, majd Pohl Zoltán góljaival 6-6-ra módosult az állás. A félidő végül 7-6 arányú olasz vezetéssel zárult. 

Térfélcsere után Di Fulvio ismét bevette a magyar kaput, de Varga Dénes egymás utáni két villanásával sikerült egyenlíteni. Ezután Renzuto és Német gólpárbaja következett. A harmadik negyed utolsó percében aztán Manhercz Krisztián ötméterest harcolt ki és Varga nem hibázott.  

Az utolsó nyolc percben már egyre inkább meglátszott a fáradtság a két csapat játékán, Di Fulvio ötméterest is rontott. Az egész torna során kiválóan játszó Varga Dénes viszont új erőre kapott és hamar 11-9-re módosította az eredményt. A meccset azonban nem sikerült lezárni és Gonzalo Echenique és Pietro Figlioli révén egyenlítettek az olaszok. 

A véghajrában azonban volt még egy támadása a magyar csapatnak és Manhercz Krisztián lövése utat talált a hálóba. 

Mivel az eredmény nem változott, így a magyar csapat 12-11-re győzött és készülhet a döntőre. Märcz Tamás csapata a Spanyolország-Horvátország elődöntő győztesével küzd majd meg a holnap esti döntőben. 

A fináléba jutás azt is jelenti, hogy a mieink ott lesznek a Világliga szuperdöntőjében. 

 
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 12-11 (3-4, 3-3, 4-2, 2-2)
Gólszerzők: Varga Dénes 4, Vámos 2, Német, Sedlmayer, Kovács, Jansik Szilárd, Pohl, Manhercz, ill. Di Fulvio 4, Renzuto 2, Bodegas 2, Echenique, Aicardi, Figlioli

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71146/pics/lead_800x600.jpg
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?