Blogolj!

Ősz végére elkészül az új Puskás Stadion

Dorogi László

A Magyar Labdarúgás Napjára, azaz november 25-re kell üzemkésznek lennie az új nemzeti arénának.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár szerint ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amely megőrizte a korábbi Népstadion jellegzetességeit, megmaradt többek között a lépcsőházak külső borításának arculata is. Az államtitkár elmondta, a Népstadion elbontott anyagát beépítették az új arénába, valamint a bontási törmeléket is bedarálták és ez is beépült az új stadion alapjába és falaiba. Az új aréna többek között a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmérkőzésének és egy nyolcaddöntőjének ad majd otthont.

Az új Puskás Stadion 67 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a lelátó pedig sokkal közelebb került a pályához, ugyanis a Népstadionnal ellentétben itt már nem veszi körbe a labdarúgó pályát atlétikai pálya, a lelátók meredekségének köszönhetően pedig igazi katlanhangulat alakulhat ki a magyar válogatott mérkőzésein. A stadiont nem csak mérkőzések rendezésére használják majd, a cél, hogy konferenciáknak, céges rendezvényeknek, koncerteknek és fesztiváloknak is otthont adjon az aréna, amelynek tervezését és kivitelezését is magyar szakemberek végzik. A stadion megőrzi a korábbi toronyépületét is, amelyben Puskás Ferencről szóló kiállítás nyílik majd.

A Puskás Stadion november 25-én, a Magyar Labdarúgás Napján adják át, Fürjes Balázs leszögezte, az időpont be van biztosítva, ugyanis a kivitelezőnek minden nap késedelme 142 millió forintba kerülne. Bár korábban komoly csúszásban volt az építkezés, sikerült behozni a hátrányt, így az európai szövetség is nyugodtan szemlélheti a stadion építését - jelentette ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Ha jól vizsgázik a stadion, néhány éven belül akár Bajnokok Ligája döntőt is rendezhetnek az arénában - tette hozzá Csányi, aki sikerként értékelte a hazai labdarúgás tömegesítését és az infrastruktúra fejlesztését, ugyanakkor elmaradásként jelölte meg a 6 és 14 év közötti futballisták képzését. Az MLSZ elnöke azt is elárulta, amennyiben már a határidő előtt, már november 15-ére elkészül a létesítmény, akkor a magyar válogatott mérkőzésével avatják fel, ellenkező esetben kettős rangadót rendeznek benne nyitányként.

Címkék: Budapest, stadion
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/71008/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,stadion
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?