Blogolj!

Labdarúgás: kijutott az Európa-bajnokságra az U17-es válogatott

Kálovics Tibor

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött Bosznia-Hercegovina ellen és így kijutott az Európa-bajnokságra.

Fotó: mlsz.hu

Miután a magyar csapat legyőzte a norvégokat, így azzal a tudattal léphettek pályára a játékosok Telkiben, hogy mai sikerük és a belgák mai pontszerzése esetén kijutnak az Európa-bajnokságra. 

Az első meccshez képest Balogh Botond eltiltás miatt nem léphetett pályára,  Molnár Rajmund és Komáromi György viszont bekerült a kezdőcsapatba. 

Az első 20 percben a magyar csapat irányította a játékot. A góllövéshez legközelebb Molnár Rajmund járt, de nem tudott a kapuba találni. Ezt követően kiegyenlítettebbé vállt a játék, de sokáig nem változott az eredmény. 

A hazaiak végül a 37. percben szerezték meg a vezetést, amikor is Zuigeber Ákos kapáslövése talált utat a bosnyák kapuba. 

Preisinger Sándor a szünetben kettőt is cserél, azonban a játékrészt a vendégek kezdték egy nagy helyzettel, de Hegyi Krisztián védésével sikerült tartani az eredményt. 

Ezt követően megint a mieink futballoztak mezőnyfölényben de Németh András nem tudta eldönteni a mérkőzést. A bosnyákok ugyan a meccs végéig támadtak, de nem változott az eredmény, így az U17-es válogatott kijutott az Írországban rendezett Európa-bajnokságra. 

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 1-0 

Telki, Globall Football Park, 350 néző. Vezeti: Krogh (dán)
Magyarország: 
Hegyi K. – Buna, Horváth M., Posztobányi, Orosz D. (Hosszú, a szünetben) – Kosznovszky, Tóth B. (Dávid Z 85., Kata, Komáromi (Németh A, 47.) – Molnár R., Zuigéber. Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Bosznia-Hercegovina: 
Cetkovic  Dedic, Alagic, Kvakic, Durakovic (Bobaric, 57.) Muratovic, Ilinkovic, Sosic  Drljo, Gasal, Jovic (Duderija, 57.). Szövetségi edző: Adin Mulaosmanovic 
Gólszerző: Zuigéber (37.)

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/70828/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?