Blogolj!

Miért akarja mindenki megváltoztatni a tenisz fenegyerekét?

Dorogi László

Nick Kyrgios neve valóságos szitokszó az ellenfelek körében, az ausztrál fenegyerek mégis a jelenkori férfi tenisz egyik legizgalmasabb sportolója. Pofátlan, trágár és öntörvényű, de képességeivel simán nyerhetne Grand Slam-trófeát is. Kyrgios még csak 23 éves, de valószínűleg soha nem lesz GS-győztes, ám ez őt egyáltalán nem zavarja. Mások fantáziáját viszont rettenetesen piszkálja, hogy ilyen felelőtlenül pazarolja el tehetségét, pedig neki egyszerűen csak ilyen a személyisége.

Fotó: The New Daily

Nick Kyrgiosból sosem lesz az új Roger Federer, sem az ausztrál Rafael Nadal. Annak ellenére sem, hogy tehetsége alapján korábban sok szakértő pontosan így vélekedett róla. Csakhogy az ausztrál teniszezőnek sajátos az értékrendje, más fontos neki az életben, mint az igazi bajnokoknak, a saját kis világában viszont ő az élet császára és bajnoka. Legutóbb éppen Nadalt borította ki azzal, hogy az acapulcói tenisztornán meglehetősen szokatlan módon alulról indított el néhány szervát, de szinte nem múlik el úgy mérkőzése, hogy ne balhézzon össze az ellenfél-játékvezető-közönség szentháromság legalább egy tagjával.


Egy korábbi interjúban Kyrgios kifejtette, ő tulajdonképpen nem is szeret teniszezni és legkésőbb 27 éves korában fel is hagyna a sportággal, hogy aztán végre igazi szenvedélyének, a kosárlabdának hódoljon. Nem ám csak úgy ímmel-ámmal, az európai profi szerződés elérése a minimálisan kitűzött cél. Akkor miért teniszezik - tehetnénk fel a kérdést, de a válasz tulajdonképpen nagyon egyszerű: mert piszkosul tehetséges benne és imád nyerni.

A már említett március eleji acapulcói tornán meg is verte Nadalt, de nyert ő már Federer vagy Djokovic ellen is, amit azért nem sokan mondhatnak el magukról, mindenesetre a spanyol nagyon zokon vette az alulról érkező szervával való próbálkozását Kyrgiosnak, akkor idegesen ki is kelt magából a meccs utáni sajtótájékoztatón.

"Elképesztően tehetséges játékos, Grand Slam-tronákat nyerhetne, a világranglista első helyéért harcolhatnak, de annak is van oka, hogy ez nem így van. Nincs meg benne a tisztelet a közönség, az ellenfél és saját maga felé"

- mondta Nadal. De tulajdonképpen miért is akarja megváltoztatni mindenki azt az embert, aki ismét szelet vetett az igazi egyéniségektől nem annyira hemzsegő teniszvilág sivár talajába és amióta versenyez rendre viharokat arat? Mert egészen egyszerűen nem illik bele abba a konzervatív felfogásba, amit a benne élők szerint a tenisznek közvetítenie kell.

Kyrgios most éppen a Miami Openen versenyez az Egyesült Államokban és természetesen ezúttal is egy balhés meccsen diadalmaskodott. A Dusan Lajovic elleni mérkőzésén egy nézővel bocsátkozott heves vitába, az első játszmában pedig a székbíróval is összevitatkozott, majd a vitát úgy zárta le, hogy a bíró széke alá köpött. Szóval Kyrgios ilyen fickó és soha nem fog megváltozni. De amíg ő játszik, addig legalább látunk valami izgalmasat is a teniszmeccseken.

Címkék: tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/70661/pics/lead_800x600.jpg
tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?