Blogolj!

Visszavonul az olimpiai bajnok Knoch Viktor

Befejezi sportolói karrierjét a phjongcshangi téli olimpia aranyérmese, Knoch Viktor. A rövidpályás gyorskorcsolyázó egy éve már nem versenyzett a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a döntéséről. Két másik korcsolyázó, Heidum Bernadett és Keszler Andrea is a visszavonulás mellett döntött.

fotó: mti.hu

Knoch már az olimpia után azt közölte, ha folytatja a sportolást, akkor is egy évet kihagy a versenyzésből. Az olimpiai bajnok a korábban Sportfaktor.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy hiányérzete van amiért nem lett Európa Bajnok.

"Olimpiai bajnokok vagyunk, ami nyilván sokkal többet jelent, mint bármilyen másik cím, de szívesen felálltam volna én is az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokára. Amikor viszont találkozom a srácokkal és mesélik, hogy milyen korán keltek, milyen edzésük volt, milyen köridőket futottak, hány kört kellett korizniuk és milyen nehéz volt, akkor kevésbé hiányzik az élsport."

A 29 éves Knoch karrierje során nyert három Eb-ezüstöt, egy vb-ezüstöt és bronzot, valamint három Eb-bronzot a 2018-as olimpia váltóaranya mellé.

Két másik korcsolyázó is a visszavonulás mellett döntött. Az olimpia negyedik és Európa-bajnok Keszler Andrea úgy érezte, hogy, a következő olimpián már nem tudná felvenni a versenyt a huszonévesekkel.

A 2009-ben Eb aranyat nyerő váltó másik tagja Heidum Bernadatt pedig egy sérülés miatt döntött a visszavonulás mellett.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/70519/pics/lead_800x600.jpg
Pjongcsang 2018,téli olimpia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?