Blogolj!

Döbbenetes barbársággal szakították félbe a birminghami derbit - videó

Dorogi László

Ritkán látott jelenetsor zajlott le az angol labdarúgó másodosztály vasárnapi játéknapján a Birmingham-Aston Villa városi rangadón. Egy hazai szurkoló beszaladt a pályára és nemes egyszerűséggel hátulról leütötte a vendégek csapatkapitányát.

Fotó: Evening Standard

Jó néhány parázs városi derbit rendeznek meg világszerte a labdarúgó pályákon, és bizony nem ritka, hogy ezeken a mérkőzéseken igencsak felfokozott érzelmi állapotba kerülnek a szurkolók és a játékosok egyaránt. Vasárnap azonban olyan incidens szakította félbe a Birmingham-Aston Villa másodosztályú derbit, amire nem igazán adható épelméjű magyarázat.

A rangadó tizedik percében egy hazai huligán a biztonságiakat átjátszva a játéktérre rohant és az éppen neki háttal álló, Villa-kapitány Jack Grealish arcának esett ököllel. A futballista semmit nem érzékelt a közelgő veszélyről, a lendületből érkező bal csapott hatására elterült a földön. Szerencsére nem esett komolyabb baja és a játékot is folytatni tudta, sőt mi több, az ő találatával bosszulta meg a kegyetlen támadást riválisának az Aston Villa és nyerte meg a rangadót 1-0-ra.


A West Midlands-i rendőrség a támadót őrizetbe vette, az Aston Villa pedig közleményt adott ki, melyben mélységes felháborodásuknak adtak hangot.

"Az Aston Villa fel van háborodva a Jack Grealish-t ért gyalázatos támadás miatt, ami a mai mérkőzésen történt. Azzal, hogy egy pályára berohanó szurkoló gyáván inzultált egy játékost, átléptünk egy határt, ez egy példátlan eset az angol futballban. Bízunk abban, hogy az elkövetőre lecsap a törvény ereje, és a hatóságok kivizsgálják a sajnálatos incidens körülményeit. Azzal talán a városi rivális, egyben barát Birmignham City is egyetért, hogy a játékosok biztonsága mindennél előbbre való"

- állta a Villa közleményében.

A korábbi Manchester United-játékos, manapság a Sky Sport csatorna televíziós szakértőjeként dolgozó Gary Neville szerint a Birmingham City hatalmas büntetésre számíthat az esetet követően, már csak az elrettentő példa állítása miatt is, akár súlyos pontlevonást vagy tíz zárt kapus meccset is el tud képzelni szankció gyanánt a klub irányába. Ami a támadót illeti, nos ő négy hétig börtönben fog ülni, ki kell fizetnie egy 350 fontos pénzbírságot, továbbá a következő tíz évben egyetlen angol stadionba sem teheti be a lábát.

Grealisht egyébként nem hatotta meg túlzottan a barbár akció, a meccs után úgy fogalmazott, a támadást leszámítva ez volt élete legjobb napja. A meccs után az angol szövetség közleményben ítélte el a játékost ért támadást, a Birmingham City pedig elnézést kért a játékostól és az Aston Villától is a történtek miatt.

"Nem figyeltem oda, mi történik, azt hittem szögletünk lesz, vagy bedobás, ezért helyezkedtem középre, amikor éreztem a csapást az arcomon. Természetesen létezik a rivalizáció a futballban, de nem hiszem, hogy ennek a pályán lenne a helye. Csak próbáltam tovább tenni a dolgom és azt hiszem ez sikerült is. Megszereztem a győztes gólt és elhoztuk a három pontot. Gyerekkori álmom teljesült azzal, hogy az Aston Villa csapatkapitányaként egy városi derbin játszhattam"

- tette hozzá a leütött Grealish.

Az Aston Villa győzelmével egy ponttal megelőzte a Championship tabelláján a Birminghamet, a bordó-kékek 36 fordulót követően a kilencedikek, míg a kék-fehérek tizenegyedikek, de mindkét csapatnak reális esélye van még odaérni a bajnoki rájátszásra, ahol kiharcolható a Premier League-szereplés.

Címkék: Anglia, Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/70060/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?