Blogolj!

Bronzérmes a férfi váltó a short-track vb-n

Dorogi László

A Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba, Varnyú Alex, Krueger Cole összeállítású staféta a dél-koreai és a kínai csapat mögött ért célba.

Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A dobogós helyezés azt jelenti, hogy a magyar csapat zsinórban ötödik világbajnokságáról térhet haza éremmel, a staféta ezt megelőzően kétszer állhatott dobogón, 2015-ben ezüst-, 2017-ben bronzérmes volt. A csapatnak ezúttal sérülés miatt nem lehetett tagja a világbajnokság előtt kézsérülést szenvedő Liu Shaoang, valamint az önkéntes pihenőjét töltő Knoch Viktor sem.

Ami az egyéni versenyeket illeti, itt már közel sem zártak ilyen jó eredménnyel a magyarok, Liu Shaolin Sándort az 500, az 1000 és az 1500 méteres távon is kizárták, így a legjobbakat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben sem vehetett részt. A Ferencváros versenyzője összesítésben a 10. helyen végzett, de így is ő lett a legjobban teljesítő magyar gyorskorcsolyázó.

"Ahogy szombaton 1500-on, úgy most sem éreztem magam szabálytalannak, de tudtam, hogy ki fog zárni a kanadai főbíró. Akármit csinálok, kizár."

- nyilatkozott feldúltan Liu Shaolin Sándor a vasárnapi, 1000 méteres elődöntő után.

Burján Csaba a 20., Varnyú Alex a 33. helyen zárta a világbajnokságot, a nőknél Jászapáti Petra a 18., Bácskai Sára Luca a 27. helyet szerezte meg. A férfiaknál a két távon is győztes dél-koreai Lim Hjo Dzsun, a nőknél a holland Suzanne Schulting lett az aranyérmes összetettben a szófiai versenyen.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/70008/pics/lead_800x600.jpg
Rövidpályás gyorskorcsolya,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?