Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Nem építettek a világon tavaly impozánsabb stadiont a miskolci arénánál

Dorogi László

A StadiumDB szakmai zsűriének szavazatai alapján a diósgyőri labdarúgók vadonatúj otthona, a DVTK Aréna kapta meg az Év Stadionja címet.

Fotó: Magyar Építők

Pedig azt aztán nem lehet mondani, hogy egyszerű dolga lett volna a vadonatúj miskolci stadionnak, ugyanis 27 jelölt közül került ki a győztes, ráadásul egytől egyig olyan létesítmények kerültek be, amelyek impozáns megjelenésükkel joggal pályázhattak volna az elismerésre. A StadiumDB.com kilencedik alkalommal hirdette meg a díjat, amit mindig az előző évben átadott legizgalmasabb stadionok kaphatnak meg, a jelöltek közé pedig ezúttal két magyar létesítmény, a MOL Aréna Sóstó és a miskolci DVTK Stadion is bekerült.

A jelöltek idén 11 országot képviseltek, a legtöbb arénát Oroszország és Törökország adta, előbbi országban hét, utóbbiban hat modern stadiont is megnyitottak 2018-ban. Az évek óta zajló magyar stadionprogram Törökország után a második legnagyobb Európában, azonban ahhoz, hogy egy stadion bekerüljön a versenybe, minimum tízezer férőhelyesnek kell lennie, ez az oka annak, hogy az utóbbi években Budapesten, Kisvárdán és Felcsúton átadott modern stadionok kimaradtak a küzdelemből, a miskolci és székesfehérvári stadionnak viszont nagyon is reális esélye volt a győzelemre.

A jelöltek

A szakmai zsűri szavazatai alapján a Diósgyőr stadionja nyerte el a rangos elismerést, a DVTK Stadion építészeti szempontból makulátlanul teljesített, megkapta a maximális pontszámot, ami a végeredmény 40 százalékát adta, de innovációban és funkcionalitásban is kiemelkedően teljesített, összesen 91,7 százalékot ért el. Ezzel első magyar stadionként hódította el a nívós elismerést, az eddigi legjobb eredményt a debreceni Nagyerdei Stadion érte el, amely 2014-ben a szavazás negyedik helyén zárt.

A szakmai díjat egyébként egy építészekből álló nívós, háromtagú döntőbizottság ítéli oda, mindannyian szakértői a stadiontervezésnek, és maguk is részt vettek legalább egy stadion megnyitásában az elmúlt évek során - írja a Magyar Építők. Az egyik korábbi évben egy magyar építész, Bordás Péter is tagja volt a döntőbizottságnak, idén Robert Kennedy, Gino Zavanella és Alfredo Angulo Quervedo döntöttek.

A legjobb tízbe négy orosz, két kínai, egy-egy török és ausztrál stadion került be a magyar arénák mellett. A díjat idén is két kategóriában osztották ki, az interneten szavazók szerint az orosz Volgograd Arena lett az elmúlt év legimpozánsabb arénája a stadiumdb.com által meghirdetett versenyen.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69939/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,stadion
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?