Blogolj!

Miért ilyen gyenge a Real Madrid?

Kecskés István

Rég láttunk ilyen gyenge Madridot. Persze ez relatív, de a legutóbbi három BL-kiírás győztese önmagához képest igencsak harmatos.

Rögzítsünk egy tényt: az utolsó öt Bajnokok Ligájából négyt a spanyol csapat nyert meg, vagyis az nem lehet kérdés ebből a megközelítésből sem, hogy a királyi gárda a világ labdarúgásának meghatározó egylete. Ebben az évben viszont sansza nincs a bajnoki címre, kiesett a hazai kupából és a BL-ből is. Persze a helyzet világos: hiányzik a csapatból Cristiano Ronaldo, aki nyáron a Juventusba szerződött. 

A portugál egyénisége is fontos lehetett az öltözőben, de azt az évi nagyjából ötven gólt még nehezebb pótolni, amit a zseni szerzett. Önmagában ezt csapatjátékkal, passzokkal, tolódással lehetetlen helyettesíteni. CR7 góljait egyetlen játékos képtelen pótolni, de a Realnak nincs mondjuk három olyan klasszisa, akik össze tudnának hozni ennyi találatot együtt. Ráadásul úgy tűnik, hogy a klubnál is káosz uralkodik. 

Eleve az problémás, hogy nem tudták megtartani a világklasszist. Mi kellett volna hozzá? Pénz. Márpedig a BL-tripla után nyilván nem üres a kassza. Ronaldo korábban elmondta, hogy többet akar keresni, mint Messi. A Real ezt nem akarta teljesíteni, meg is lett az eredménye, pedig az biztos, hogy a játékos megterlemte azt az összeget, amit a klub rá fordított volna. 

Azt a nyár eleje óta lehetett tudni, hogy Ronaldo mellett Zinedine Zidane vezetőedző is lelép. A francia szakember távozása óta már a második vezetőedző ül a padon. Egyikük sem tudta megváltoztatni a taktikát, nem tudott csapatjátékot kialakítani. Korábban a helyzet rém egyszerű volt: oda kellett adni a labdát Ronaldónak, aki aztán úgyis megoldotta a helyzetet. Nyilván olyan játékost nem lehet szerződtetni, mint a portugál, de mondjuk vannak olyan meghatározó csapatai a világnak, amelyekben nem szerepel ilyen kaliber, mégis esélyesek a bajnoki címre és a BL-ben is állnak még. 

A Real önmagához képest bajban van. Könnyen lehet, hogy évekig így is marad. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69865/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?