Blogolj!

Fedettpályás atlétikai-Eb: Márton Anita bronzérmes

Kálovics Tibor

A súlylökő Márton Anita 19 méteres eredménnyel bronzérmet szerzet a Glasgow-ban rendezett fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon. 

Fotó: MTI

A sérülésből visszatérő Márton Anita kétszeres címvédőként nem tudta megdobni a szintet a döntőben, ám végül hetedik helyen így is bejutott a fináléba. 

Az első sorozatban a magyar súlylökőnő jól kezdett és 18.37-el a harmadik helyen állt. Másodszorra nem tudott javítani (18.25), ráadásul fehérorosz riválisa meg is előzte. 

A harmadik kísérletre aztán összeállt a dobása és 36 centimétert javítva idei legjobbján 19 méteres kísérlettel feljött a második helyre Christina Schwanitz mögé. Negyedszerre a bolgár Radoslava Mavlodieva egy centivel Anita elé került és honfitársnőnk nem tudott javítani.

Ötödszörre sem sikerült a javítás viszont Mavlodieva egyetlen centivel átvette a vezetést. A hatodik sorozatban a fehérorosz Dubickeja nem tudott javítani így biztossá vállt, hogy Márton Anita újfent érmet szerez. 

A magyar sportolónő legendásan jól dob a hatodik sorozatban, ám ezt most nem tudta megtenni és így bronzérmet szerzett. 

Az Európa-bajnokságot a bolgár Radoslava Mavlodieva nyerte 19.12-vel, míg a második helyen Christina Schwanitz végzett egy centiméteres különbséggel.

Végeredmény:

1. Radoslava Mavlodieva (bolgár) 19.12 méter
2. Christina Schwanitz  (német)   19.11
3. Márton Anita (magyar)            19.00

A délelőtti programban rendezték a 60 méteres női gátfutás elődöntőjét is amelyből Kozák Luca és Kerekes Gréta is bejutott a döntőbe. Kozák 7.97 másodperces eredménnyel új magyar rekordot állított fel. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69712/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Márton Anita
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?