Blogolj!

Federer főhadnagy századossá lépett elő Dubajban

Dorogi László

A svájci teniszklasszis századik ATP-tornagyőzelmét aratta, így már csak egyetlen teniszező maradt, aki több versenyt nyert meg nála az open korszakban.

Fotó: Sky Sports

S ki gondolta volna, hogy Fucsovics Márton is a történelem részesévé válik, pedig a magyar teniszezőnek sikerült leginkább megszorítania Federert a torna negyeddöntőjében, a svájci az elődöntőben simán átrobogott a horvát Borna Coricon, akit 6-2, 6-2-vel intézett el bő egy óra alatt, pályafutása 152. döntőjébe jutva ezzel.

A második kiemelt svájci a finálét az ötödik kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz ellen vívta, a döntő első szettjében pedig azonnal elvette riválisa adogató előnyét, amit végig is vitt az játszmában, 6-4-re behúzva az első szettet. A második játszmában 4-4-ig fej-fej mellett haladtak, mindkét teniszező hozta az adogatását, ám ekkor Cicipasz harminc-semmiről elbukta szervajátékát, Federer pedig kegyetlenül megbüntette, a következő játékkal be is húzta a győzelmet - ráadásul pontot sem veszített a játék során.

A 37 éves svájci sztár húsz Grand Slamet, hat világbajnoki címet, huszonhét ATP 1000-es, huszonkettő ATP 500-as és huszonöt ATP 250-es versenyt nyert meg, ennél többet csak Jimmy Connors tudott nyerni az open éra bevezetése óta, szám szerint 109-et. Ha így folytatja Federer, akár az örökrekord beállítását is megcélozhatja.

Íme mind a száz ünnepélyes pillanat, ami végigkísérte Federer pályafutását:

Címkék: Roger Federer, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/69669/pics/lead_800x600.jpg
Roger Federer,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?